TimeWheel: timer-app voor HIIT-fitness op iPhone

TimeWheel, een eierwekkerachtige app die je helpt bij het sporten, is na de iPad nu ook beschikbaar voor de iPhone en iPod touch.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

TimeWheelTimeWheel, een eierwekkerachtige app die je helpt bij het sporten, is na de iPad nu ook beschikbaar voor de iPhone en iPod touch. Handig voor fitnessfanaten die buitenshuis sporten en de iPad liever thuis laten. TimeWheel is gespecialiseerd in High Intensity Interval Training (HIIT), een heftige maar populaire vorm van fitness, die we ook terugzien in de nieuwe fitnessapp Workout. Een belangrijk verschil: TimeWheel is vooral een strak ontworpen sportklok, en Workout meer een personal trainer, met pixelpoppetjes die de oefeningen voordoen.

TimeWheelDoor aan het wieltje van de wekker te draaien bepaal je de lengte van de periodes extreme inspanning en periodes rust. Denk bijvoorbeeld aan een ritme van 15 seconden jumping jacks en 15 seconden op adem komen. Geluiden geven aan wanneer je moet rusten of springen. Sporten met TimeWheel is hard werken maar je bent ook snel klaar: de trainingen duren gemiddeld twee tot vier minuten. Volgens liefhebbers verbrand je in korte tijd veel vet. Beginners worden geadviseerd om minder rondes te kiezen en tussendoor meer rust te nemen.

Naast de uitbreiding naar de iPhone en iPod touch geeft deze update gebruikers de mogelijkheid om hun activiteiten via iCloud te synchroniseren. Ook kunnen sporters voortaan de slaapstand uitschakelen en achtergrondmuziek afspelen. Voor de update was TimeWheel gratis, om advertenties uit te schakelen moest je een in-app aankoop van €1,79 doen. Nu kost de app €2,69 en is hij advertentievrij.

Downloaden: TimeWheel (2,69, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:17
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.