Minecraft voor iOS nu ook online te spelen

Het is voortaan mogelijk om Minecraft Pocket Edition online te spelen, met behulp van de nieuwe Minecraft Realms-servers.

Minecraft iconJe kunt de iOS-versie van het geroemde spelletje Minecraft voortaan online spelen via de nieuwe Realms-servers. De online multiplayermodus zal later een betaalde dienst worden, maar bevindt zich nu in een testfase en kan daarom tijdelijk gratis worden gebruikt. Je kunt online servers maken die tot tien spelers kunnen gebruiken om samen te bouwen, onderzoeken en overleven.

Een online potje in Minecraft Pocket Edition bevindt zich op de servers van ontwikkelaar Mojang. Je hoeft daarom niet bijvoorbeeld het spel draaiend te houden zodat je vrienden ondertussen ook kunnen inloggen, zoals bij gewone servers voor de pc-versie wel nodig is. Om een Realms-server te maken log je in met je Mojang-account en geef je jouw specifieke spelwereld een naam en eventueel een wachtwoord. Deze informatie gebruiken je vrienden weer om de server te vinden.

Omdat Minecraft Realms zich op het moment in een testfase bevindt, is de serverdienst beperkter dan Mojang uiteindelijk voor ogen heeft. De ontwikkelaar hoopt later meer dan 10 mobiele spelers tegelijkertijd te ondersteunen en wil spelers dan ook meer servers tegelijkertijd laten opzetten dan nu mogelijk is.

Minecraft Realms uitleg

De update zorgt er ook voor dat de iOS-versie van Minecraft iets meer lijkt op de pc-game. Onder andere emmers, vuur, eieren en een paar recepten zijn aan de game toegevoegd. De verlichting binnen het spel is ook verbeterd en een nieuwe chatfunctie maakt communiceren met online spelers makkelijker. Eén speler meldt wel dat het niet meer mogelijk is om iets uit een oven te halen na het uitvoeren van de update, maar wij hebben niet kunnen verifiëren of dit voor iedereen een probleem is.

Hoewel Realms de officiële online multiplayermodus van Mojang is, waren er al een tijdje omslachtige manieren om de game online te spelen via een omweg. De iOS-app Multiplayer for Minecraft PE biedt bijvoorbeeld al langer een manier om een server op te zetten. Deze app wordt echter niet officieel door de ontwikkelaar ondersteund.

Downloaden: Minecraft – Pocket Edition (€5,99, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 13:09
Categorie Games
Onderwerp minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.