TimeCapsule komt terug als Chronus (Cydia)

TimeCapsule is vervangen door een nieuwe applicatie: Chronus. Deze is geschikt voor firmware 2.0 en hoger en krijgt nog meer nieuwe functies.

ChronusMisschien ken je TimeCapsule nog, de applicatie waarmee je onder firmware 1.x een backup kon maken van verschillende applicaties en bestanden. TimeCapsule is nu terug in een nieuwe versie en met een nieuwe naam: Chronus, geschikt voor iPhone 2.x en te installeren via Cydia. Heb je eerder al met TimeCapsule backups gemaakt, dan moet je de bestanden in de map /var/mobile/Library/Preferences/TimeCapsule naar je computer kopiëren en vervolgens opslaan op je nieuwe iPhone, op dezelfde locatie.
Chronus is als gratis probeerversie te downloaden, maar je kunt er slechts één backup per applicatie mee maken.

Daarna moet je een licentie aanschaffen voor $7,99. Heb je nog een oude licentie voor TimeCapsule, dan kun je die gewoon blijven gebruiken.

De huidige versie Chronus 2.0 zal snel worden vervangen door versie 2.1 waarin nieuwe functies zijn toegevoegd. Eén van de handigste toevoegingen is ondersteuning voor URL’s, waardoor ontwikkelaars ondersteuning voor hun eigen applicaties kunnen toevoegen. Gebruikers kunnen naar de website van de ontwikkelaar gaan en op een link klikken om automatisch de juiste parameters voor Chronus te laden. Ook nieuw in versie 2.1: een backup van applicaties die de gebruiker heeft ingesteld, zodat er geen overbodige bestanden worden meegenomen.

Meer info: Databinge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2008, 8:20
Categorie Diensten
Onderwerpen backup, cydia, time capsule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.