Theatrhythm Final Fantasy voor iPhone en iPad verkrijgbaar

Square Enix heeft het Final Fantasy-muziekspelletje Theatrhythm uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch.

Theatrhythm Final Fantasy iconSquare Enix heeft het muziekspelletje Theatrhythm Final Fantasy uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. In de game tap je mee met bekende nummers uit de Final Fantasy-reeks op maat van de muziek. Het spel is echter meer dan de zoveelste Dance Dance Revolution-kloon: voordat je begint met spelen stel je een groep avonturiers samen, die beter presteert en sterker wordt terwijl jij je door de nummers in het spel worstelt. De game verscheen eerder voor Nintendo 3DS.

De avonturiersgroep die je met je muziek begeleidt, bestaat ook uit personages uit de originele Final Fantasy-spellen. Naarmate ze sterker worden kun je ze betere vaardigheden geven, waarmee je vervolgens de nog moeilijkere nummers kunt spelen waarin je vijanden moet “verslaan”.

De muzieknummers in Theatrhythm bestaan voornamelijk uit twee varianten. Tijdens ‘Field Music Stages’ tap je op het scherm wanneer noten een lijn bereiken en veeg je heen en weer als er een langere noot wordt aangeslagen. ‘Battle Music Stages’ hebben vier vakken waar noten op afkomen. Raakt een noot één van deze plekken, dan moet je op een willekeurige plek drukken.

Theatrhythm is op iOS gratis verkrijgbaar, maar je hebt slechts een beperkt aantal muzieknummers tot je beschikking. Wil je meer tracks spelen, dan kun je deze met behulp van in-app aankopen los aanschaffen. Wil je alle content in je bezit hebben, dan ben je een flinke duit kwijt: alle muzieknummers alleen kosten je al zo’n 87 euro. Voor alle personages betaal je daar ruim 27 euro bij op. Het 40 euro kostende 3DS-spel is hierdoor een stuk voordeliger, al heeft ook deze game nummers die je tegen betaling moet downloaden.

Om de game te spelen heb je volgens de App Store minstens een iPhone 4 nodig, maar ontwikkelaar Square Enix waarschuwt dat het spel zelfs hierop niet altijd optimaal werkt. Daarom verschijnen er op de iPhone 4 ook versimpelde achtergronden tijdens het spelen.

Downloaden: Theatrhythm Final Fantasy (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Bovenstaande trailer is van de Nintendo 3DS-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 9:25
Categorie Games
Onderwerp final fantasy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.