The Voyage: uitdaging van 100 puzzels op iPad en iPhone

The Voyage voor iPad en iPhone is een leuke collectie van 100 puzzelgames waarin je steeds verschillende puzzels oplost.

The Voyage puzzelspel 100 puzzels iOSHet geliefde puzzelspelletje The Curse heeft een vervolg gekregen op de iPhone en iPad. The Voyage gaat verder waar de voorganger gebleven was, met opnieuw honderd nieuwe puzzels om op te lossen. Je kan ze uitvoeren in de volgorde die je zelf wilt en dat is maar goed ook, want er zijn heel wat kleine uitdagingen die je niet zomaar oplost. De game is gestoken in een geinig piratenthema. “Arrrrr ya ready to solve some puzzles, me matey?”

The Voyage puzzel oplossenDe puzzels zelf zijn niet altijd origineel en ben je wel eens tegengekomen in andere spelletjes op de iPad of iPhone, maar als enkele opdracht in het spel zijn ze eigenlijk altijd wel onderhoudend. Je hebt een handvol puzzels nodig om te weten dat The Voyage genoeg afwisseling biedt. In puzzel 1 druk je gekleurde blokjes weg om een leeg veld te krijgen, dan kaats je ballen uit het veld, daarna ontdek je in welke volgorde knoppen moeten worden ingedrukt en weer iets verder probeer je een bom op precies het goede moment te detoneren.

Je kan bladeren door de verschillende puzzels en The Voyage maalt er niet om als je een paar puzzels even besluit over te slaan. Als je ze uiteindelijk alle 100 maar haalt.

The Voyage 100 puzzels iPad iPhoneDe game geeft je munten voor hints die je helpen bij een puzzel oplossen, maar die zijn natuurlijk beperkt voorradig. Je kan ze bijkopen met in-app aankopen; het verdienmodel van het spel naast de 89 cent aanschafkosten. Omdat je steeds tussen puzzels kan schakelen en geen levens hebt die tussentijds op kunnen gaan, kan je toch lekker doorspelen ook zonder hints.

The Voyage omkleedt de puzzels met een geinig maar inwisselbaar piratenthema waarin je zelf de zwabberaar op het dek bent die zich wil bewijzen tegenover de grote hoofdpiraat van het schip. Die onderbreekt het gepuzzel zo nu en dan voor een monoloog met genoeg ‘arrrrs’ en andere stereotypen, maar The Voyage valt je er niet mee lastig. De hoeveelheid onderbrekingen is beperkt en dus kan je puzzelen tot je erbij neervalt in The Voyage. 100 Levels lang dan.

Downloaden: The Voyage (€0,89 ter introductie, daarna €1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2014, 14:27
Categorie Games
Onderwerp puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.