iOS game-update: hersenkraker The Curse, knotsgekke McPixel en Blood Brothers

The Curse is een nieuwe breinbreker op de iPhone die je honderd verschillende puzzels voorlegt in een msyterieuze, Professor Layton-achtige sfeer. Blood Brothers ie een nieuwe RPG en er zijn meer nieuwe iPhone-games.

GU DI McPixel iPhone iPod touch screenshotEen mooi variété aan games in de iOS game-update vandaag, met: een mysterieus puzzelspel met 100 verschillende uitdagingen om je doorheen te ploeteren. Met een strategisch rollenspel waarin je een team op de been houdt terwijl het zich uitleeft op het ene na het andere monster. En met McPixel, een bizar spel dat je gegarandeerd nog niet eerder hebt gezien op de iPhone, iPod touch en iPad. Hoe snel kan je van een explosief af zijn? BOEM!

Blood Brothers: automatisch hakken

GU DI Blood Brothers iPhone iPod touchWat is eigenlijk een goede, toepasselijke Nederlandse vertaling voor crawler? In ons jargon willen we nog wel eens een spel beschrijven als een dungeon crawler. Een kerkerslenteraar, zullen we het daarop gooien? Blood Brothers is er zo een, maar dan een ‘passieve’. Je meldt je aan voor een accountje van uitgever Mobage en kan dan aan de slag in een wereld die je beloopt als een spelbord. Je pakt items op en loopt tegen de eerste tegenstander aan. De gevechten… die neemt het spel grotendeels eigenhandig van je over. Daarom het passieve. Het is aan jou vooral de taak om te zorgen dat je team gebalanceerd staat, en daarvoor voer je ze naar eigen believen op als ze uit ervaring een level omhoog gaan. Wees gerust: het spel introduceert je langzaam in wat de bedoeling is, en als je het spel dat momentum gunt, krijg je er een strategische kerkerslenteraar voor terug met een lekker vette tekentstijl en brute monsters die je om de oren vliegen.
Downloaden: Blood Brothers (gratis, universele app)

Puzzels zonder gedoe: The Curse

The Curse iPhone iPod touch screenshotEen flinterdun verhaal over een raadsel dat moet worden opgelost, een mysterieus sfeertje, maar géén schermen waar je minuten tegenaan hikt om jezelf blind te staren om objecten die ergens in beeld moeten staan. The Curse is geen hidden objects-spel, maar focust zich enkel op het je voorschotelen van puzzels. En daar zijn er nogal veel van voor de 79 cent introductieprijs die op het spel geplakt is: maar liefst 100! Elke puzzel beslaat een bladzijde van het boek waardoor je je heen moet worstelen om het spel uit te spelen. Dat boek dient eveneens als puzzel-selector, zodat je een prikkelende puzzel nog eens kan spelen als je hem al hebt voltooid. De variëteit in de puzzels is heel aardig, en dat is niet zo vreemd, want The Curse heeft goed gekeken naar de puzzelspellen die er al waren op de iPhone. Zo moet je bijvoorbeeld een blokje bevrijden naar een uitgang tussen andere blokjes, of volg je de knopen van touw om een vorm te maken. Andere raadsels en puzzels staan op een hoger niveau en verderop in het spel worden ze vanzelfsprekend steeds listiger. Het sfeertje en de afwisseling houden The Curse daarnaast meer dan overeind.
Downloaden: The Curse (€0,79, introductieprijs, universele app)

Trailer van de Dag: McPixel

GU DI McPixel iPhone screenshotDe hoofdrolspeler: een ginger die nog te geeky is voor de Revenge of the Nerds-films. Zijn taak: er binnen luttele seconden voor zorgen dat er géén bom ontploft in de ruimte waar hij aanwezig is. Het is het knotsgekke scenario van McPixel, maar wacht maar totdat je van de uitwerking hebt gesnoept. Om McPixel in gang te zetten in de pixelige omgevingen, druk je op objecten in de ruimtes en de personen die er staan. Het kan nooit lang duren voordat de bom zich in het tafereel onthult, maar als het zover is, heb je nog maar enkele seconden om iets te verzinnen om de bom uit de weg te krijgen. Dat kan op allerlei bizarre manieren in het spel, gewoon door op mensen en objecten te drukken. Maar doe het niet willekeurig! Je haalt een hoofdstuk pas als je drie razendsnelle scenes achter elkaar haalt, anders mag je weer van voor af aan beginnen. Nee, McPixel is niet je alledaagse spelletje, maar dan hebben we het nog niet eens gehad over de manieren waarop je dan een bom kan verbergen… probeer het nou maar. Dit is een knaller.
Downloaden: McPixel (€1,59), McPixel Lite (gratis)

De koopjeshoek

Dit zijn de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch van vandaag. Volgens ons:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.