Documents 5.0 by Readdle: nieuw ontwerp, bewerken en printen via andere Readdle apps

Readdle Documents 5 voor iPhone en iPad heeft nu een nieuw ontwerp en verbindingen met andere Readdle apps, en laat je bestanden verslepen.

documentsDocuments van ontwikkelaar Readdle was altijd al een handige app, waarmee gebruikers eenvoudig bestanden kunnen beheren en synchroniseren met grote online opslagdiensten. Het ontwerp bleef echter een beetje achter bij de functionaliteit. Nu heeft het populaire Documents een frisse lik verf gekregen, waardoor het geheel een stuk vlotter aandoet. En dat is niet het enige wat deze 5.0 update brengt, want de ontwikkelaars hebben een aantal handige nieuwe functies doorgevoerd, zoals het verslepen van documenten tussen verschillende mappen, het werken met kleurcoderingen en connectiviteit met andere Readdle-diensten als PDF Expert en Scanner Pro.


Door het nieuwe ontwerp heeft de app een strakker beginscherm met gepolijste knoppen en pictogrammen, maar gelukkig geen totaal nieuwe indeling. Leuk gedaan: op de beginpagina vind je meteen een document waarin alle nieuwe functies duidelijk staan omschreven. Daarin lees je bijvoorbeeld dat je documenten niet alleen tussen mappen en moedermappen kunt verslepen, maar ook een map van twee documenten kunt maken door ze naar elkaar te slepen, en zelfs bestanden naar Dropbox of iCloud kunt overzetten met een simpele sleepbeweging. Ook handig: omdat er altijd documenten of afbeeldingen zijn die je vaker gebruikt dan andere vind je bovenin het hoofdscherm nu een map met favorieten. Losse documenten die je vaak nodig hebt kun je hierin plaatsen door het sterretje aan te tikken.

openingsschermdiensten

Praktisch is ook het nieuwe laadfunctie op de achtergrond, waardoor het downloaden van documenten van online opslagdiensten als Dropbox voortaan op de achtergrond plaatsvindt. Tot slot heeft Readdle nog een aantal belangrijke verbindingen met hun andere apps aan Documents toegevoegd, zoals documenten naar PDF’s converteren met PDF Converter. Via PDF Expert kun je bovendien nu PDF-bestanden in Documents bewerken en van aantekeningen voorzien. Ook handig: je kunt voortaan bestanden in Documents scannen en printen via Scanner Pro. Uiteindelijk is Documents door deze 5.0 update nog meer een aanwinst dan voorheen. De nieuwe functies zijn handig en door het nieuwe ontwerp voelt iedere handeling voelt razendsnel en soepel aan. Op deze manier is de prijszetting van concurrent Goodreader, die €4,49 kost, steeds minder goed te verklaren.

Documents 5 synchroniseert na deze update met Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Box, SugarSync, je eigen FTP-server, WebDAV-servers, SFTP, Office 365 Sharepoint, Huddle en Windows SMB.

Downloaden: Documents 5 (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.