Review: AutoWeek totaal vernieuwd voor iPhone en iPad

AutoWeek.nl voor iPhone en iPad is totaal vernieuwd en heeft alles over groen rijden, specificaties van auto's, occasions en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AutoWeek iPad iPhone 3.0“AutoWeek onwaardig”, “verouderd” en “nog niet af”. Het zijn enkele van de gebruikersrecensies voor de iPhone-app van AutoWeek.nl. De applicatie van de grootste autonieuwssite van Nederland vergaarde in amper een jaar tijd niet meer dan 32 beoordelingen met een gemiddelde van 2 sterren. Het was dus wel tijd voor een vernieuwde app – en die is er nu. AutoWeek.nl versie 3.0 is nu een universele app voor iPhone en iPad, heeft een flink opgefrist uiterlijk en toont ook de specifieke kanalen voor elektrisch rijden, oldtimers, supercars en meer. De app is ook interessant als je niet naar autonieuws op zoek bent.

Vorig jaar april schreven we over de toen nieuw uitgebrachte iPhone-app van AutoWeek.nl. Die was toen geoptimaliseerd voor het 4 inch-scherm van de iPhone 5 en nieuwe, maar bracht verder geen vernieuwingen en verbeteringen ten opzichte van de app daarvoor. En dat zag je terug. Leg de screenshots uit het artikel van vorig jaar maar eens tegenover de vernieuwde AutoWeek.nl.

Nieuwe indeling

AutoWeek.nl op iPhone en iPad is witter geworden, ziet er strakker uit, gebruikt een schuifmenu in plaats van knoppen onderin en maakt veel beter gebruik van beeld. Je komt de app binnen op een grote foto van het hoofdnieuws en ook onderaan in de timeline van het nieuws, blijf je hier en daar grote foto’s (en advertenties) tussen de kleinere artikelkoppen door zien. Maar ook die kleinere koppen zijn duidelijker dan voorheen. Je leest geen inleiding, maar ziet alleen een foto en korte kop. Met een uitrolmenu bovenin beeld kies je een berichttype: nieuws, autotests, video’s, weblogs, rij-impressies of multitests.

AutoWeek hoofdmenu secties AutoWeek.nl hoofdmenu iPhone

Het is opvallend dat AutoWeek.nl zich niet volledig conformeert aan de iOS 7-richtlijnen qua design, maar ook herkenbaar is als je het blad of de website leest. Het kopje Nieuws linksboven een nieuwsbericht, de rode inleiding en de sectie met ‘Meer over dit onderwerp’ doen ontzettend aan de andere uitingen van AutoWeek denken – best een prestatie. Een verschil met de website is wel dat je video’s en foto’s hier onderin beeld ziet. Je kan ze eindelijk zonder problemen in fullscreen bekijken, zowel de foto’s als video’s.

Reageren en account aanmaken

Onderaan een artikel vind je de reacties en heb je de mogelijkheid zelf ook te registreren. Als je nog geen account hebt, kan je die aanmaken of je meld je aan met Facebook.

Er zijn meer voordelen aan inloggen in de app. Vanaf dat moment worden je favoriete artikelen en artikelen waar je in de applicatie voor betaalt – zoals een grote vergelijking tussen kleine auto’s – bewaard in het schuifmenu. Je stelt er ook een filter in voor een automerk en model van je voorkeur, inclusief pushbericht als er nieuws over die auto is.

AutoWeek.nl categorieën AutoWeek.nl database automodellen

Ook interessant voor occasions

Ook als je niet op zoek bent naar nieuws over nieuwe automodellen, maar wel in de markt bent voor occasions, is AutoWeek.nl een applicatie waar je niet meer aan voorbij kan gaan. Helemaal bovenin tref je onder de kop Auto’s en vul je een kenteken in om alle specificaties van een auto te zien. De database gaat terug naar 1980! Weet je geen kenteken of kijk je naar een nieuwe auto, dan kan je het model ook opzoeken in een lijst. Veel van de specificaties zie je ook terug in occcassions-app als het onlangs besproken AutoScout en AutoTrack, maar AutoWeek heeft een troef achter de hand met rapporten die je in de app met een account kan kopen. Daarin lees je de autotest van AutoWeek destijds, de waardebepaling, onderhoudsintervallen en onderhoudskosten van de auto.

AutoWeek waardig

De nieuwe applicatie oogt een stuk beter, werkt probleemloos en heeft functies die je als autoliefhebber bij de hand wilt hebben. Zeker als je een account aanmaakt in de app. AutoWeek.nl voor iPhone en iPad heeft het verleden van zich afgeschud. AutoWeek waardig.

Downloaden: AutoWeek.nl (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:19
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.