The North Face Trailhead: routes tracken met je iPhone

The North Face heeft een eigen app waarmee je tracks kunt vastleggen, routes kunt volgen en met anderen kunt delen via EveryTrail.

trailheadThe North Face heeft een tijdje geleden eigen app uitgebracht waarmee je allerlei outdoor-activiteiten kunt vastleggen. The North Face is fabrikant van winterjassen en kleding voor outdoor-activiteiten. De Trailhead-applicatie is in samenwerking met EveryTrail gemaakt. Je kunt er wereldwijd wandel-, fiets- en skiroutes mee ontdekken. Na het installeren zag ik onder andere een fietsroute in Amsterdam, een hardlooprondje van 11,5km rond het Olympisch Stadion en een wandelroute in Oostzaan. Maar met de app kun je ook gewoon tracks vastleggen.

northfaceIn de app vind je een trackingfunctie met een realtime kaart, die toont waar je bent. Je ziet afstand, snelheid en hoogteverschillen. Onderweg kun je foto’s maken, zodat anderen kunnen kijken wat er onderweg te beleven was. Ook kun je de route, foto’s en verhalen in één posting delen met vrienden en familie via sites als Facebook, Twitter of EveryTrail.com.

Klinkt allemaal goed, maar heeft het zin om deze gesponsorde app te installeren in plaats van de gratis app die EveryTrail ook al uitbrengt? Eigenlijk niet. Tenzij je graag vanuit een app meteen de verkooppunten van The North Face wilt opzoeken. De originele app kan ook tracks vastleggen, delen via Facebook, Twitter en EveryTrail en bevat een collectie van 200.000 trips. Het ondersteunt bovendien multitasking in iOS 4 om andere apps te kunnen gebruiken terwijl het tracken gewoon doorgaat.

The North Face bracht eerder al de app The Snow Report op de markt, een gratis iPhone-app om weersinformatie te raadplegen.

Downloaden: Trailhead (gratis) en EveryTrail (ook gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2010, 10:42
Categorieën Navigatie, Reizen
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.