iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iPhone-natuurgidsen: Nederlandse reptielen, vlinders en flora ontdekken met je iPhone

In de App Store zijn drie natuurgidsen van ETI verschenen, waarmee je vlinders, reptielen en amfibieën en planten in Nederland kunt ontdekken.

reptielenETI Bioinformatics heeft een serie veldgidsen in de App Store uitgebracht voor natuurliefhebbers. Met de apps Vlinders van Nedreland, Reptielen en Amfibieën en Flora NL kun je met de iPhone op ontdekkingstocht gaan in de natuur. Met de gratis app ‘Reptielen en Amfibieën van Nederland’ heb je foto’s en geluiden van 24 dieren bij de hand. De app is ontwikkeld in het kader van het EU KeyToNature-project, dat als doel heeft om flora- en fauna-informatie toegankelijker te maken.

Deze app wordt daarbij gratis aangeboden omdat de organisatie erachter 20 jaar bestaat. ETI Bioinformatics heeft ook een vlindergids ontwikkeld. In ‘Vlinders van Nederland’ zie je 69 soorten dagvlinders die je in Nederland kunt aantreffen. De soorten zijn ingedeeld op familie en kleur, maar ook alfabetisch op naam te doorzoeken. De app is gebaseerd op een cd-rom, die eerder in samenwerking met de Vlinderstichting is uitgebracht. Op een kaart van Nederland is te zien waar je de verschillende soorten kunt aantreffen.

flora nl

En dan is er nog de duurste app: ‘Flora NL’. Dit is de meest uitgebreide gids, met informatie over meer dan 2.000 planten in Nederland. De gids bevat ruim 9.000 illustraties en is gebaseerd op Heukels’ Interactieve Flora van Nederland, dat al eerder is gepubliceerd op dvd. Ook bij deze gids krijg je op een kaartje van Nederland te zien waar je de getoonde soorten kunt aantreffen. Altijd al willen weten hoe het muskuskaasjeskruid eruit ziet? Het staat erin, voorzien van foto’s, een getekende illustratie en achtergrondinformatie.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2010, 13:44
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen dieren, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.