THE Football App wordt Onefootball: nu ook live voetbal luisteren

THE Football App heet nu Onefootball en heeft live audiocommentaar van de Premier League, favoriete teams, clubnieuws en nog veel meer.

Onefootball vernieuwde iPhone-appDe hooggewaardeerde voetbalstanden-app THE Football App heet voortaan anders. Vanaf update 7.0 gaat de applicatie door het leven als Onefootball. Het aantal verbeteringen dat met die naamsverandering gepaard gaat, is groot. Je kan voortaan een favoriet team en een favoriet land instellen waarover je het laatste nieuws, statistieken en relevante scores te zien krijgt. Ook biedt de app voortaan live audioverslag van wedstrijden uit de Premier League.

Onefootball luisteren audiocommentaarHet radiocommentaar geldt alleen voor de Engelse hoofdcompetitie en dus nog niet de Eredivisie of Jupiler League. Het commentaar is te beluisteren in het Engels, Spaans, Frans, Portugees en Mandarijn. Je beluistert een Engelse wedstrijd met de radioknop en dat kan alleen live. Je verplaatst het talkSPORT-icoontje dat je in beeld krijgt overal in de app als een Facebook-chathead over het scherm en tikt hem aan om het luisteren te pauzeren of te stoppen. Overigens kan je ook nog steeds het geschreven wedstrijdverslag lezen.

Het eerste tabblad van Onefootball ging volledig op de schop. Die is volledig ingeruimd voor je favoriete team, land en clubs die je volgt. Met de menuknop bovenin schakel je tussen de ploegen en zie je officiële tweets en nieuwsberichten van en over de club. Helaas heb je aan de laatstgenoemde amper wat. Alle berichten afkomstig van het Algemeen Dagblad van de officiële Oranje-site zijn volledig onleesbaar door een enorme, niet te verwijderen cookiemelding op de site. De berichten van Goal.com geven daarnaast verbindingswaarschuwingen en zijn onleesbaar klein op het iPhone-scherm. Je kan geen enkele site vergroten of verkleinen. De sitepresentatie kan beter dus.

Wel aardig is dat je algemene spelersstatistieken en statistieken van dit seizoen kan zien en de vorm van de laatste wedstrijden kan nalopen. Op elke clubpagina kan je nu op een schildje drukken om een team toe te voegen aan je dashboard. Een competitie toevoegen aan het vernieuwde Competities-tabblad werkt vergelijkbaar. Je kan er competities in zoeken met een zoekbalk. Ten slotte ga je meteen naar de live gespeelde wedstrijden als je de app opent.

Onefootball luisteren audiocommentaar Onefootball statistieken PSV

Tegenover de concurrentie

THE Football App Onefootball behoort tot de meest uitgebreide voetbalstanden-apps op de iPhone en iPad. De applicatie geeft je alle informatie bovendien kosteloos. Wie eventuele reclame wil wegkopen in de app betaalt eenmalig 3,59 euro. De app wint het van oudgediende LiveScore op vormgeving, aantal competities, toevoeging van video’s en nu dus ook nieuws. Ook het Nederlandse Live Voetbal en het complete Live Score Addicts bieden geen nieuws. Daarom is het voor Onefootball zaak dit gedeelte van de app goed voor elkaar te hebben.

Downloaden: Onefootball (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2014, 21:05
Categorie Sport
Onderwerpen sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.