Review: Tripstr – reisdagboek maken op iPhone met de veegbewegingen van Tinder

Tripstr is een fraaie iPhone-app om een reisdagboek mee aan te leggen. Je kiest eigen reisfoto's op de handige Tinder-manier en deelt het.

Tripstr reisdagboek iPhone-app reizenMocht je je nou afvragen: kunnen meer apps die handige swipe-beweging van Tinder gebruiken? Dan verdient de nieuwe iPhone-app Tripstr zeker je aandacht. Je selecteert een reeks locaties of dagen uit je fotoalbum en bepaalt vervolgens per foto of je hem wilt gebruiken voor je reisverslag dat je maakt met Tripstr. Veeg naar rechts en de foto gaat mee, veeg naar links en je verwerpt hem. Je voorziet elke foto desgewenst van een onderschrift en maakt zo in een handomdraai een reisverslag dat andere personen in de app of op het web kunnen zien.

Uitdager van Waarbenjij.nu

Tripstr is een nieuwe concurrent voor de populaire site Waarbenjij.nu, nog altijd de eerste uitvalsbasis als je Nederlander bent en een verslag wil doen van een lange buitenlandse trip. Raar eigenlijk: de website oogt achterhaald, is moeilijk leesbaar met het kleine lettertype en legt geen nadruk op foto’s. Tripstr is na de eerdere iPhone-apps TripColor en het onlangs uitgebrachte Steller een nieuwe, mooie manier om eenvoudig (reis)verhalen te vertellen. Het contrast met Waarbenjij.nu kan niet groter: de foto is belangrijker dan het verhaal en het ziet er buitengewoon bijtijds uit. Kijk maar eens hoe indrukwekkend de webpagina van een reisverslag eruit ziet.

Tripstr iPhone foto's Tripstr foto's op kaart

Foto’s verwerken op Tinder-manier

Om een reisdagboek te maken te maken met Tripstr, moet je in de app aanmelden met Facebook of Twitter. In het laatste geval bevestig je met een mailadres. Daarna selecteer je foto’s op basis van hun locatie of datum. Dat selecteren gaat grof: selecteer je bijvoorbeeld op data, dan pakt Tripstr alle foto’s van die data op. Daarna verwerk je ze op een sublieme manier. Je ziet ze onderin beeld opgesteld en de oudste foto komt steeds groot in beeld, waarbij je hem eventueel kan voorzien van een onderschrift. Daarna veeg je hem naar rechts om hem te verwerken in je verhaal en naar links om hem weg te gooien. Zo behandel je alle foto’s in je reisperiode op een Tinder-achtige manier. Een snellere manier om een reisdagboek samen te stellen, is moeilijk te bedenken.

Verhaal schrijven

Na de eerste selectie foto’s, geef je het reisdagboek een naam en omschrijving. Je kan later altijd nog dagen en foto’s toevoegen en dagen voorzien van een tekstverslag. Daarvoor krijg je een uitgebreid schrijfvlak in Tripstr. Opties tot serieuze tekstverwerking zijn er niet, maar je mag een verhaal zo lang maken als je wilt. Als je vindt dat het er tijd voor is, maak je het reisverslag publiekelijk en kunnen vrienden op van het sociale netwerk die de app ook hebben, je verslag zien. Je kan de link naar je dagboek ook kopiëren, e-mailen en delen op Twitter en Facebook. Ontvangers komen op de webpagina met je verslag terecht en kunnen het per dag lezen en bekijken, of op de kaart drukken om te zien welke foto waar is gemaakt.

Tripstr voorpagina met profiel iPhone Tripstr foto's kiezen uit album

Ook sociaal netwerk

Tripstr legt de nadruk op zelf verhalen maken en bijwerken. Daarvoor dienen twee prominente knoppen bovenin beeld. Onderin het hoofdscherm zie je drie fotoverslagen die door de redactie zijn geselecteerd en je meteen kan bekijken en zelfs becommentariëren. Onder de knop Stories zie je een overzicht van je eigen verhalen, trips van mensen die je volgt en je bucket list: je opgeslagen reizen van andere gebruikers. Wat jammer is, is dat je reislezers niet kunnen reageren op de website van Tripstr. Reacties kunnen alleen worden gegeven op foto’s in de app. Maar hebben je moeder en tante een iPhone en de app? Sitereacties moeten hoog op de todo staan voor Tripstr, willen ze het Waarbenjij.nu echt lastig maken.

Downloaden: Tripstr (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 maart 2014 om 20:10
Onderwerp
Categorie
Reizen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.