The Feed: gratis Google Reader-client voor iPad

The Feed is een nieuwe gratis Google Reader-client voor de iPad, waarbij de focus op content ligt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

The FeedAls je op zoek bent naar een RSS-lezer die synchroniseert met Google Reader kom je al snel uit bij de populaire applicatie Reeder van ontwikkelaar Silvio Rizzi. Deze applicatie kost echter wel €3,99. Als je geen zin hebt om te betalen voor een dergelijke applicatie, heb je er sinds gisteren ook een degelijk gratis alternatief bij: The Feed van Ocean Observations, waaraan onder andere de bij velen bekende ontwerper Max Rudberg heeft meegewerkt. De applicatie legt de focus bij de content zonder dat je je door allerlei lijsten hoeft heen te worstelen.

De applicatie heeft een overzichtelijke interface die van alle poespas is ontdaan. Zoals gezegd ligt de focus op content en die komt in de applicatie goed naar voren. Standaard toont The Feed alle items van Google Reader in een lijst met kleine blokjes. Aan de linkerzijde vind je een icoontje in de vorm van een punaise, waarmee je artikelen kunt vastpinnen, zodat ze niet als ongelezen worden gemarkeerd. Aan de rechterzijde kun je met het ster-icoontje aangeven dat je een artikel als favoriet wilt markeren. Bij gelezen items wordt door middel van een ‘hap’ uit het blokje duidelijk gemaakt dat je dat item al hebt gelezen.

Door de lijst met artikelen scrollen kan op verschillende manieren. Met een swipe-beweging naar boven/onderen of de pijltjesknoppen rechts onderin. Standaard ligt de focus op de lijst met artikelen, maar met het plusknopje onderin (of de bekende pinchbeweging) kun je snel wisselen tussen lijst- en detailweergave waarin je ook kunt scrollen door de lijst. Het is uiteraard mogelijk om artikelen te delen. Dit kan via Facebook, Twitter en e-mail. Ook kun je artikelen delen via Google Reader, zodat het artikel verschijnt bij mensen die jou op Google Reader volgen.

The Feed ondersteunt ook alle bestaande mappen, zoals Shared, Starred en Pinned items, en mappen die je zelf in Google Reader hebt aangemaakt. In de applicatie zelf kun je alleen instellen of je gelezen items wilt verbergen en of artikelen bij het scrollen als gelezen gemarkeerd moeten worden. The Feed is bedoeld om te gebruiken in portretweergave, maar werkt ook prima wanneer je de iPad in landschapsweergave kantelt. Uit de eerste reviews blijkt wel dat er nog wat performance- en stabiliteitsproblemen zijn, maar die zullen waarschijnlijk snel worden opgelost.

Downloaden: The Feed (gratis)

Via: Smoking Apples

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2010, 11:02
Categorie Nieuws
Onderwerpen feeds, google reader, gratis, ipad, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.