The Daily W: Condé Nast’s nieuwste iPad magazine

The Daily W is Condé Nast's nieuwste iPad magazine en exclusief voor de tablet geproduceerd. Het blad staat volledig in het teken van shoppen.

The Daily WAl sinds de eerste dagen van de iPad zit de Amerikaanse uitgever Condé Nast bovenop de tablet. Ze definieerden hoe interactieve bladen er uit moesten zien met Wired, in samenwerking met Adobe, gevolgd door bladen zoals Vanity Fair en New Yorker. Deze drie waren echter overzettingen van papieren tijdschriften. Hun nieuwste uitgave, The Daily W, is een blad exclusief voor de iPad.

Het blad staat helemaal in het teken van shoppen en behandelt dit onderwerp aan de hand van vijf categorieën: mode, beroemdheden, beauty, accessoires en design + travel. Die laatste is gekoppeld, om op die manier design van over de hele wereld te behandelen. Je kunt los door deze onderwerpen bladeren, of alles dat geschreven werd in een enkele feed bekijken. Tap je op een artikel dat je interessant lijkt, dan kom je terecht op een zeer fotorijke pagina waarop hij verder wordt besproken.

Omdat het blad exclusief op de iPad wordt uitgegeven, maakt hij niet gebruik van losse uitgaven. Condé Nast updatet het blad een paar keer per week met nieuwe content, waar je ook niet voor hoeft te betalen. Ook de app is gratis. Wij vermoeden dat er wordt verdiend aan de links naar sites waar de besproken producten op te vinden zijn. Bij sommige artikelen staat door welk merk de tekst mogelijk is gemaakt, iets dat lijkt op subtiele reclame.

Hoewel The Daily W speciaal op de iPad toegespitst is, bestaat het merk waar hij op gebaseerd al langer in printvorm. W Magazine is een Amerikaans tijdschrijft over dezelfde onderwerpen dat iedere maand verschijnt.

Downloaden: The Daily W (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 11:59
Categorie Lifestyle
Onderwerpen conde nast, magazine, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.