Terra: snelle gratis webbrowser voor de iPad

Voor mensen die niet van Safari houden is er een alternatieve iPad-browser: Terra. Deze heeft ondersteuning voor een onbeperkt aantal tabbladen, kan informatie offline tonen en ook webpagina's schermvullend weergeven.

terra webbrowserVoor mensen die niet van Safari houden is er een alternatieve iPad-browser: Terra. Deze heeft ondersteuning voor een onbeperkt aantal tabbladen, kan informatie offline tonen en ook webpagina’s schermvullend weergeven. Je kunt Terra gratis downloaden. Terra ondersteunt ook doorzoeken van tekst (trefwoorden of zinnen) en bediening met vingerbewegingen (swipe gestures) om snel door de webpagina’s te kunnen bladeren. Vooral de onbeperkte tabbladen is handig, want bij de standaard iPad-browser loop je soms tegen de limiet aan als je meerdere webpagina’s open wil houden. Terra heeft onlangs nog een update gekregen naar versie 1.2. Daarbij is gezorgd voor een meer Safari-achtige interface, importeren van bookmarks en ondersteuning voor iTunes-bestandsdeling.

Terra beschikt ook over een incognito-mode, waarbij de browser steeds alle tabbladen zal sluiten, cookies en de historie wist, telkens wanneer je Terra opstart. Als iemand je iPad even wil gebruiken kunnen ze dus niet zien dat je op die ene website bent geweest. Nog een ander trucje: Terra kan diverse documenten openen, zoals .doc, .docx, .rft, .xls, .xlsx en .pdf, door erop te tappen. Heb je al bookmarks in een andere browser aangemaakt, dan kun je die via iTunes inlezen.

Terra is gemaakt door de mensen achter ReaddleDocs, waar we regelmatig over hebben geschreven.

Downloaden: Terra Web Browser

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2011, 17:18
Categorie Diensten
Onderwerp Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.