Libelle Lekker Recepten op de iPhone verschenen

Libelle Lekker Recepten is een nieuwe Belgische app waarmee je toegang hebt tot ruim 2500 recepten. Je kunt ook boodschappenlijstjes en favorieten maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

libelle lekker iconSanoma heeft een nieuwe applicatie in de App Store uitgebracht: Libelle Lekker Recepten bevat een collectie van de lekkerste recepten die op de website libelle-lekker.be zijn verschenen. Met de app zoek je in de database die meer dan 2.500 recepten bevat. Je kunt ook favoriete recepten opslaan en een boodschappenlijstje maken. Libelle Lekker! is een culinair magazine dat maandelijks in België verschijnt. Door de app elke dag te schudden zie je steeds opnieuw een ander recept.

De app is bedoeld voor thuiskok tot hobbykok. Sanoma heeft onderzoek gedaan onder Libelle-lezeressen en ontdekte dat het iPhone-gebruik hoger ligt dan gemiddeld bij vrouwen (2,4 procent tegenover 1,7 procent. Verder ontdekten ze dat 6 op de 10 zelf een app geïnstalleerd heeft. Dat lijkt relatief weinig, maar bij andere mobiele platformen ligt het doorgaans lager. Nieuwe apps ontdekken ze vooral via iTunes (61%) en vrienden (33,4%). Het aanbod van culinaire apps vinden de Belgische Libelle-lezeressen echter te mager. Vandaar dat Sanoma daar nu op in probeert te springen.

De boodschappenlijstjes die je op libelle-lekker.be hebt gemaakt kun je ook in de app terugvinden. In de supermarkt kun je het boodschappenlijstje sorteren per productcategorie (groente, zuivel, drank en dergelijke). Favoriete recepten sla je op in een persoonlijke verzamelmap. Recepten uitwisselen via Facebook, Twitter of e-mail kan ook.

libelle recepten

Libelle heeft voor de interface goed gekeken naar de Appie-app, met drie rolbalken waarmee je menugang, ingrediënt en bereidingstijd kunt kiezen om vervolgens te zien welke recepten eraan voldoen. Overigens had Albert Heijn het idee ook niet zelf verzonnen; het werd afgekeken van een Amerikaanse app.

Downloaden: Libelle Lekker Recepten (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2011, 15:18
Categorie Lifestyle
Onderwerp voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.