TeeVee 2: stijlvol iPhone-appje om series bij te houden

TeeVee 2 is een nieuwe iPhone-app om series mee te tracken en bij te houden. Hij werkt handig, maar qua functies is de applicatie karig.

TeeVee 2 iPhone series volgenDe NRC kopte vorige week wat we allemaal al wisten: televisieseries kijken doe je allang niet meer op de Nederlandse televisiezenders, die de uitzendingen twee jaar na dato nog onderbreken met reclames. Binge watching is wat de klok slaat. Je neemt een serie tot je zodra een seizoen is afgelopen en jaagt hem er dan in een paar avonden of weekend doorheen. Totdat je ‘bij’ bent met de serie. Dan is het wachten op elke nieuwe aflevering die van je serie wordt uitgezonden – en daar komt een iPhone-app als TeeVee 2 om de hoek kijken.

TeeVee 2 is absoluut niet de eerste applicatie op de markt die je kan aanwenden om de voortgang van je favoriete series in bij te houden. We schreven eerder al over MijnSerie+, Showy en Renewed, om eens wat te noemen. En dan hebben we het hooggewaardeerde Episodes (App Store-link) nog niet genoemd. TeeVee 2 pronkt met 30.000 series en een ‘forever in our heart’-melding als een serie afgelopen is. Maar er zijn veel van dit soort apps, en om maar met de deur in huis te vallen: de onderscheidende kracht van TeeVee 2 is niet erg groot.

TeeVee 2 hoofdscherm met series TeeVee 2 Dexter algemene informatie

Uiterlijk

Die zit hem in het uiterlijk. TeeVee 2 gebruikt semi-transparante vlakken, witte dunne lijntjes waarin je tekst typt en ronde profielfoto’s bij acteurs die in series spelen. Mocht je de laatste tijd niet actief op iPhoneclub gekeken hebben: de app heeft modern ontworpen elementen. Qua gebruiksgemak is de eerste aanraking met de applicatie ook netjes. Je begint meteen met de zoekbalk waarin je de series kan toevoegen, en gaat gewoon net zolang door met het selecteren van series totdat je de lijst naar wens hebt samengesteld. Dan pas verlaat je hem en staar je naar het hoofdscherm van de applicatie. Een hoofdscherm met foto’s van de series; géén namen. Je ziet per serie in een slank cijfer met het aantal dagen tot de volgende aflevering, die ook meteen genummerd is. Je merkt al snel dat de stapel op timing staat gesorteerd: de serie met de eerstvolgende aflevering, staat bovenaan.

Het wordt leuk met een veegbeweging over een serie. Naar rechts om hem te verwijderen, maar naar links vooral: daarmee tover je de naam van de volgende aflevering in beeld, inclusief uitzenddatum, afleveringsnummer en bijzonder: de uitzendtijd vertaald naar onze tijdszone. Je drukt het groene klokje rood om pushnotificaties van de volgende aflevering uit te schakelen.

Dieper op series in?

Het beheren en dieper induiken op series is helaas niet zo spannend in TeeVee 2. De vier witte tabbladen onderin wijzen je respectievelijk naar informatie over de volgende aflevering (indien beschikbaar, met trailer), algemene informatie over de serie met een waardering waar je zelf niks mee kan, de cast waar je verder geen informatie over kan opvragen en ten slotte de lijst met afleveringen. Per aflevering zie je de titel, korte omschrijving en een trailer, maar je kan er verder niks mee. Ja, in de lijst met afleveringen kan je afleveringen drukken om ze als bekeken te markeren. Maar dat is het. Er is geen optie ze allemaal tegelijk te selecteren en ook de aanstekelijk werkende beoordelingsoptie van Episodes is nergens te bekennen.

TeeVee 2 uitzendingen gezien markeren TeeVee 2 acteurs in een serie

Niks nieuws

Dat maakt TeeVee 2 uiteindelijk summier. Net als in de filmcollectie-app Limelight, zou het best aardig zijn om inspiratie op te doen in de serielijstjes van anderen. Er zou in het hoofdmenu of elders meer nadruk kunnen liggen op hoe ver je al bent in een serie, en zeker de informatie van acteurs kan veel uitgebreider. Als je al een andere serie-app hebt, neem je TeeVee 2 voor het uiterlijk. Inhoudelijk is er niks nieuws onder de zon.

Downloaden: TeeVee 2 (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 21:17
Categorie Amusement
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.