TeamSpeak 3 op iPhone uitgekomen: voicechat op alle platforms

De voicechat-app TeamSpeak 3 is nieuw voor de iPhone en iPad en laat je online spreken met gamers op Windows, Mac, Linux en Android.

TeamSpeak 3 iPhone iPad online voicechatDe voicechat-applicatie TeamSpeak is in een nieuwe gedaante uitgekomen als universele applicatie op de iPhone en iPad. TeamSpeak 3 vervangt de vorige applicatie, maar heeft uiteraard nog steeds als basis dat groepen cross-platform met elkaar kunnen praten tijdens bijvoorbeeld het samen spelen van een game; de ontstaansreden van TeamSpeak. De applicatie kan contact leggen met TeamSpeak op Windows, Mac, Linux en Android en de app houdt je verbonden met een mobiele internetverbinding.

TeamSpeak 3 kanalen kiezen iPhoneOm een verbinding tot stand te brengen in de iOS-app, moet je inzicht hebben in de servers van TeamSpeak. De lijst met servers kan je voorlopig alleen ophalen op de desktop-applicaties van TeamSpeak. Zo moet je daar ook een privéserver aanvragen bij de dienst om ervan gebruik te maken. Dat zijn handelingen die nog altijd niet via de app kunnen. En om meteen een andere zwakte te benoemen: de nieuwe toepassing is ook nog niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.

Je boodschap de groep in gooien kan op twee manieren in TeamSpeak. Er is een push-to-talk optie, maar je kan ook instellen dat de app je geluid registreert en aanslaat bij je stem zodat je uitspraak ook zonder druk wordt gehoord. Eveneens kan je tekstberichten ontvangen en verzenden met de applicatie en vind je uitgebreide informatie over kanalen en profielen. Daarnaast krijg je notificaties van spelersstatussen die veranderen en kan je servers op de iPhone opslaan om snel op in te loggen. De meeste gangbare admin-functies, zoals een chatter verwijderen of het zwijgen op leggen, zijn ook van de partij.

TeamSpeak 3 voor de iPhone en iPad is gratis vanaf de introductie vandaag tot en met 23 december. Het is niet bekend wat de applicatie daarna zal kosten.

Downloaden: TeamSpeak 3 (gratis ter introductie, universele app, iOS 4.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 11:30
Categorieën Games, Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.