Day2Life planner: gratis iPhone-app combineert agenda met taken

Day2Life planner is een nieuwe gratis agenda- en taken-app voor iPhone en iPod touch met een frisse uitstraling en goede mogelijkheden.

Day2Life planner header agenda-appNa een periode van relatieve rust in het segment van agenda-apps, vliegt de ene na de andere nieuwe applicatie in het genre nu om de oren. Onlangs kwam de intuïtieve afspraken-app Fantastical uit, we bespraken Sooner vorige week en gisteren nog verscheen iPlan for iPhone, dat momenteel voor een schappelijke introductieprijs is te krijgen. Er is nog een nieuwe app die je agenda met taken combineert. Day2Life planner is gratis te downloaden en beschikt over handige functies in het maandoverzicht.

Day2Life planner ziet er misschien net niet zo strak uit als iPlan, maar ook deze nieuwe agenda-app hanteert een witte interface met lichtblauwe accenten. In de applicatie van Wonil Park kan je kiezen tussen verschillende agenda-overzichten: dag, week, maand, jaar en… life. Dat is de meest bijzondere functie van de app en verklaart ook de naam: je kan er van dag tot je leven mee plannen. In het levensoverzicht kan je tot 2023 per jaar invoeren wat je doelstellingen zijn op vijf verschillende gebieden: home, finance, health, work en hobby. Het jaaroverzicht bekijkt je plannen op dat gebied per maand. De twee agenda’s staan los van je gangbare afspraken in de agenda van de iPhone. Het dag-, week- en maandoverzicht wisselen wel op de normale manier uit met de standaardagenda van iOS.

Day2Life planner agenda maandoverzicht Day2Life planner dagoverzicht taken en agenda

Met name in het maandoverzicht zijn er aardige handelingen die je kan uitvoeren. Tik op een datum en je ziet alle afspraken van de dag onder elkaar in een venster, pinch to zoom en de week waarin je bent komt iets groter in beeld zodat alle afspraken zichtbaar zijn. Dubbeltik om een dagweergave te openen, dubbeltik daar op de datum bovenin beeld en je keert terug naar de maandagenda. Nog meer vernuft: druk een datum iets langer in en je krijgt een optiemenu om een afspraak of taak te maken, of een afspraak of taak te starten. Met de laatste functie kan je vervolgens ook een einddatum in beeld selecteren en zo zet je eenvoudig een lange, meerdaagse afspraak in je agenda of een langdurige taak.

De dagweergave van Day2Life planner is ook slim. Het beeld is standaard opgesplitst in afspraken links en taken rechts, waar je beide verticaal doorheen kan bewegen. Je kan de takenlijst ook dicht drukken trouwens. De taken rechts staan aanvankelijk op de dag waarop je ze start, maar zolang je ze niet af vinkt, gaan ze mee naar elke volgende dag. Je ziet (langlopende) afspraken ook in het maandoverzicht en ze verdwijnen zodra je het vinkje hebt gezet. Ideaal! En het wordt nog slimmer: je kan binnen een taak een afspraak activeren waarmee je een alarmbericht krijgt als je binnen een taak een stap moet ondernemen. Die komt ook meteen als afspraak in je agenda te staan. Meerdere afspraken binnen een taak aanmaken is helaas niet mogelijk, en dat is jammer, want daarmee had de app écht een doordachte projectplanner kunnen worden. Zo kan je de afspraken binnen de taak ook geen aparte naam meegeven. Ook belangrijk om te weten is dat de taken niet synchroniseren met de Herinneringen-app van iOS.

Maar: we hebben weinig apps gezien die een agenda en taken zo slim combineren als Day2Life planner. In het enorme assortiment van agenda-apps maakt de app een diepe indruk. We hebben de ontwikkelaar reeds gevraagd waarom Day2Life gratis is:

“Er zijn geen kosten verbonden aan Day2Life planner. We waren een paar van die mensen die leiden van timemanagement en een levensplan, dus we wilden mensen als onszelf helpen. Daarom ontwikkelden we twee jaar aan Day2Life. We hopen dat deze applicatie veel kostbare tijd voor familie en vrienden spaart.”

Downloaden: Day2Life planner (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 12:39
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.