Tabletop Speed: nieuwe AR-racegame op iPad en iPhone

Tabletop Speed is een augmented reality-spelletje waarbij je auto's over de tafel laat racen. De game probeert zo realistisch mogelijk te zijn en laat zien waar AR momenteel toe in staat is.

tabletop-speed-ipadDekko, een start-up uit San Francisco, is bezig een platform voor augmented reality-apps te maken. De eerste titel is er inmiddels: Tabletop Speed is een racegame waarbij je virtuele autootjes over de tafel laat scheuren. Nu de game ook in multiplayer-modus te spelen is, is het pas echt interessant geworden. Je maakt eerst een foto van de tafel in 3D en kunt vervolgens met meerdere autootjes gaan racen. Tabletop Speed is leuk om te spelen, maar geeft ook de huidige stand van de techniek aan.


Je kunt zeggen dat augmented reality zijn langste tijd wel heeft gehad. Layar was één van de eerste partijen die een app uitbracht om informatie in de buurt te inventariseren. Maar op een of andere manier bleef het een gimmick. Je ziet toeristen niet door de iPhone-viewfinder kijken of er nog een leuk cafeetje in de buurt is. Layar heeft inmiddels de focus verlegd naar andere activiteiten, zoals het opvragen van extra informatie in tijdschriften. De AR.Drone trok veel aandacht, maar ondertussen kijken we er niet meer van op als de AR.Drone 3.0 wordt aangekondigd. En bij games? We zagen wel een aantal leuke voorbeelden, maar echt doorgebroken is het nog niet. Misschien dat Dekko het slim aanpakt door nu alvast een platform voor AR-games te bouwen, voor als de tweede AR-golf eraan komt, gestimuleerd door Google Glass.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Dekko heeft $1,3 miljoen investeringsgeld gekregen om dat te realiseren. Het plan met Tabletop Speed was om te laten zien dat de belangrijkste gebruikersproblemen met AR nu zijn opgelost. Er moet een soort magische ervaring ontstaan. Het werkt als volgt: je houdt je iPad in beide handen en ziet hoe de vier autootjes over een virtuele racebaan op tafel rijden. Elk plat oppervlak is geschikt. Je kunt stunts doen, botsen en obstakels op het speelveld beklimmen. Realtime zie je wat de andere spelers doen. In de multiplayer-modus kun je met maximaal vier personen spelen. Dekko is klaar voor Google Glass: “Een ding weten we al over Glass, en dat is dat onze technologie erop werkt”, zegt Dekko-CEO Matt Miesnieks. Misschien vervelend om te horen, maar een game zoals Tabletop Speed, is eigenlijk niet meer dan een tijdelijk tussenstation om te laten zien wat er mogelijk is. Desondanks: toch even proberen!

Downloaden: Tabletop Speed (gratis, universeel, iOS 5.1+)

tabletop-speed-obstakel

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.