Tall Chess: nieuw iPhone-schaakspel in simpele stijl

Tall Chess is een nieuwe schaakapp met uitgerekte vakjes en een unieke grafische stijl. De eerste spelers zijn er dol op.

tallchess schakenSchaakapps zien er vaak hetzelfde uit: een vierkant speelbord met bruine vakjes, altijd in dezelfde stijl. Het uiterlijk is niet altijd doorslaggevend voor de kwaliteit van de app, waardoor het lastig is om de echte toppers te vinden. Is Schaak-wijs van de Nederlander Marcel Nijman bijvoorbeeld beter dan iSchaakspel, een slecht vertaalde Turkse app met veel in-app aankopen. Tall Chess is een nieuwe schaakapp, speciaal ontworpen voor de iPhone 5, dat door de eerste spelers enorm wordt geprezen. In de Amerikaanse App Store heeft Tall Chess 4,5 sterren, maar de Nederlanders/Belgen hebben ‘m nog niet ontdekt. Hoog tijd dus, om eens te installeren, als je van schaken houdt.


Over Tall Chess wordt gezegd, dat het qua stijl wel lijkt op Letterpress. Het maakt gebruik van het hele scherm, waardoor de schaakvakjes wat zijn uitgerekt (vandaar de toevoeging ’tall’ aan de naam. Er is gekozen voor een eenvoudige grafische stijl, die helemaal van deze tijd is.

schaken swipe tall chessJe speelt tegen anderen via Game Center, waarbij je kiest uit mensen die je kent of wildvreemden die gewoon zin hebben om te spelen. Je kunt zelfs de speelstand exporteren, zodat je in een andere app (of op een echt schaakbord) kunt verder spelen. Tall Chess maakt gebruik van een asynchrone speelstijl: je hoeft niet tegelijk met je tegenspeler aanwezig te zijn om dit schaakspel te kunnen spelen; je speelt wanneer je tijd hebt.

Tall Chess is gratis te spelen. Wil je meerdere potjes tegelijk spelen of een ander uiterlijk aan het speelbord geven, dan moet je daarvoor een in-app aankoop doen van €2,69 – maar dat hoeft niet. Als je elke wedstrijd uitspeelt voordat je aan de volgende begint, zitten de in-app aankopen niet in de weg. Tall Chess heeft net een update gekregen, waardoor je nu met een veegbeweging je zet naar je tegenspeler kunt sturen. Er is ook een undo-functie aanwezig voor als je je vergist hebt.

Downloaden: Tall Chess (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juni 2013 om 21:39
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.