Vine: 8 leuke accounts om te volgen

Vine wordt steeds groter. Inmiddels is het de populairste social media-app voor iPhone. iCulture zet daarom 8 leuke Vine-accounts op een rij.

VineZo’n 13 miljoen iPhone-bezitters gebruiken Vine, de video-app van Twitter waarmee je korte animaties kunt maken. Sinds afgelopen maandag hebben ook Android-bezitters toegang tot Vine en dat is te merken: de app is de afgelopen dagen bijna een miljoen keer gedownload. Het is te verwachten dat het aantal gebruikers explosief blijft stijgen. Zit je al op Vine of overweeg je om ermee te beginnen? iCulture zet een aantal populaire gebruikers (viners?) op een rij die leuk zijn om te volgen.


1. Adam Goldberg. 100.000 volgers.

De Amerikaanse acteur en filmmaker, bekend om zijn neurotische rollen uit bijvoorbeeld Saving Private Ryan, werd al snel na de lancering van de app “The King of Vine” gedoopt. Zijn Vines, vergezeld van alter-ego’s en horroreffecten, kijken als kleine minifilmpjes: soms absurdistisch, vaak grappig en artistiek.

2. Khoa. 38.000 volgers.

Adam Goldberg had het medium misschien vroeg onder de knie, volgens Mashable maakt de 23-jarige Phan Khoa tegenwoordig de dienst uit op Vine. De zelfbenoemde tech geek is bekend om zijn prachtige stop-motion animaties, waarvoor hij alleen papier gebruikt.

3. Pinot. 80.000 volgers.

Pinot doet denken aan Escher op video. De Indonesische illustrator en ontwerper wekt potloodschetsen tot leven door ze op een bijzondere manier met 3D-objecten te combineren.

4. Meagan Cignoli. 97.000 volgers.

Cignoli is modefotografe en maakt bijzondere en artistieke filmpjes. Haar vines zijn vaak creaties met voorwerpen en modellen die bij fotoshoots voorhanden zijn, maar laten ook haar eigen leven zien.

5. Jimmy Fallon. 451.000 volgers.

De bekende Amerikaanse komiek heeft nog maar acht Vines online gezet, maar zijn grappige, enigszins flauwe filmpjes vallen bij veel Vine-gebruikers in de smaak.

6. Jethro Ames. 12.000 volgers.

Art director Ames maakt creatieve animaties, waarbij hij zijn huis en alles wat daarin staat gebruikt. Zijn Vines met #howto (play with your food) als hashtag zijn knap gemaakte animaties met voedsel in de hoofdrol.

7. James Urbaniak. 20.000 volgers.

De Amerikaanse acteur, onder andere bekend vanwege zijn vertolking van Dr.Venture in The Venture Brothers, is viner van het eerste uur. Urbaniak heeft een droog gevoel voor humor en dat levert grappige scripts en parodieën op.

8. Carice van Houten. 4700 volgers.

Op eigen bodem is Van Houten een bekend en fervent viner. Haar filmpjes zijn over het algemeen selfies. Ze geven fans een persoonlijk kijkje in het leven achter de schermen, inclusief filmpjes van Game of Thrones-collega’s en gesprekken met teddybeer Edward.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2013, 18:15
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.