Yelp 6.5: locatie-app krijgt openingstijden en hogere snelheid

Locatie-app Yelp is sneller op de iPhone 5, toont nu recensies van vrienden in bedrijven-overzichten en openingstijden zijn slim verwerkt.

Yelp iPhone iPad bedrijven zoekenYelp, de applicatie waarmee je kan zoeken naar allerlei voorzieningen, winkels en bedrijven in de buurt, heeft een grote update gekregen naar versie 6.5 alweer. Die maakt dat de locatie-app voor iPhone en iPad zoekresultaten een sociaal tintje geeft. Als je zoekt op een type bedrijf in de buurt, zie je in het overzicht wie van je vrienden er reeds is ingechekt. Net als in Foursquare, kan je zo je oordeel voor bijvoorbeeld een restaurant laten afhangen van de expertise van je vrienden.

Dat is de ideaalsituatie natuurlijk, maar die is in Nederland helaas niet altijd van toepassing. Yelp is beslist niet de grootste bedrijvendatabase van het land. Veel resultaten die je snel in Google Maps krijgt, kunnen zomaar ontbreken in Yelp. Toch is Yelp wel relevant: de database van de applicatie wordt gebruikt door Siri, de stemassistent op de iPhone. We zijn er dus eigenlijk bij gebaat dat Yelp groter wordt als Apple niet ook andere bronnen aanboort.

Yelp iPhone iPad zoekresultaten Yelp 6.5 recensie bovenaan

In Yelp 6.5 zijn meer vernieuwingen doorgevoerd. Zo zijn openingstijden op een manier verwerkt dat je snel kan zien of een winkel zal openen of sluiten – zodat je weet dat je niet voor een dichte deur staat als je nu vertrekt. In het overzicht van reviews van een bedrijf, zie je je eigen review bovenaan staan, je kan nu bladeren door foto’s van een bedrijfspagina en de applicatie moet sneller zijn op de iPhone 5. Daarnaast zijn er wat verbeteringen voor de iPad. Daarop zijn bedrijfspagina’s opnieuw ingedeeld met meer aandacht voor foto’s en kan je reviews nu bijwerken.

Downloaden: Yelp (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 14:01
Categorie Reizen
Onderwerpen locatie, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.