Suske en Wiske als stripboek op de iPhone te lezen

Suske en Wiske zijn op de iPhone verschenen. De app bevat gewone strips, maar ook een audiotrack waarmee de stripverhalen tot leven komen.

suske-en-wiskeSuske en Wiske zijn voortaan op de iPhone te lezen. Suske en Wiske 311 (‘De stuivende stad’) is als luisterstrip te downloaden uit de App Store. Je kunt op meerdere manieren bladeren door de striptekeningen, maar er is ook een mogelijkheid om ze met een audiotrack tot leven te horen komen. Er zijn in totaal vier applicaties: twee voor de iPhone en twee voor de iPad, beide in het Nederlands en Vlaams.


Standaard Uitgeverij biedt de applicaties een week lang gratis aan. Vanaf 15 december zul je moeten betalen: €3,99 voor de iPhone/iPod touch-versies en €4,99 voor de iPad-versies.

Op 19 december is het 65 jaar geleden zijn dat Suske zijn vriendin Wiske naar Vlaanderen volgde om samen avonturen te delen. De lancering van de iOS-apps is daarom een mooi moment. Let wel bij het downloaden op, dat de bestanden vrij groot zijn: de HD-versie voor de iPad heeft een omvang van bijna 500MB en bij de iPhone-versie moet je op ruim 300MB rekenen.

suske-wiske-iphone

In ‘De stuivende stad’ zijn de Zwarte Madam en haar vrienden Kludde en Lange Wapper op oorlogspad. Sus Antigoon heeft de toverkracht van madam afgenomen en daarom zint het boosaardige trio op wraak. Dit keer hebben ze het gemunt op Antwerpen. Met een schijnbaar onschuldige steen en een magisch brouwseltje zorgen de boosdoeners voor een spectaculaire stunt, die de stad in haar voortbestaan bedreigt. Als dan tot overmaat van ramp Lambik de zijde kiest van de kwelgeesten, is het einde helemaal zoek!

Downloaden:

Met dank aan meerdere tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 december 2010 om 12:08
Onderwerp
Categorie
Boeken
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.