YIEHA iPad strips

Stripuitgevers Vlaanderen kondigen iOS-app YIEHA aan

Suske en Wiske, Jommeke, de Kiekeboes, XIII en nog veel meer strips komen naar de iPhone en iPad in het platform YIEHA.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Suske en Wiske, Urbanus, Thorgal, De Rode Ridder, XIII en de Kiekeboes: ze komen allemaal uit de koker van de twee grootste stripuitgevers van Vlaanderen. En binnenkort vind je alle titels op één plek, inclusief nummers die in de winkel niet meer zijn te krijgen. Ballon Media en Standaard Uitgeverij kondigden vandaag YIEHA aan: een website en iPhone- en iPad-app waarin je strips op alle mogelijke manieren kan lezen. Je kan je vanaf vandaag aanmelden als tester.


YIEHA iPad strips

YIEHA zal verschillende betaalmodellen hanteren. Je kan losse strips kopen, strips huren of je neemt een abonnement, waarmee je voor een vast bedrag zoveel strips kan lezen als je wilt. De collectie die je aanlegt, synchroniseert tussen je verschillende apparaten, net zoals bij andere streamingdiensten als Netflix en Spotify.

De vrijheid in betaalmanieren is een voortvloeisel uit gebruikersfeedback die vanaf 2013 werd verzameld. Toen zaten Ballon en Standaard al om tafel en startten ze aan een onderzoek over de ‘best mogelijke digitale stripervaring’. Daarin kwamen het marktpotentieel, de doelgroepen en de bereidheid tot betaling voor nieuwe diensten uitgebreid aan bod.

Begin testfase YIEHA

Wie zich aanmeldt als tester op de YIEHA-website, kan nog niet meteen aan de slag. De testfase zelf begint pas in het begin van 2015, waarna YIEHA zal worden bijgeschaafd voor de latere publiekelijke livegang. De testfase staat open voor zowel Belgische als Nederlandse gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:12
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.