Strum: nieuwste app van Smule combineert video en muziek

Strum is de nieuwste app van Smule, de makers van Ocarina. Je kunt hiermee korte video's maken met muziek, die je deelt met anderen. De technologie is slim en snel.

strum filtersOntwikkelaar Smule trok de aandacht in 2008 met de iPhone-fluit Ocarina. Sindsdien brachten ze een reeks aan interessante apps uit, die meestal met muziek te maken hadden en vaak behoorlijk innovatief waren qua idee of gebruikersinterface. Het heeft ermee te maken dat Smule’s medeoprichter Dr. Ge Wang aan de universiteit van Stanford onderzoek doet naar interactieve muzieksystemen. Vandaag komt daar een nieuwe app bij: Strum. Deze keer ligt de nadruk niet alleen op muziek, maar op een combinatie met video. Je kunt met Strum je eigen 15 seconden durende videoclip maken, waarbij je een eigen filter kiest. Voordat je de video opslaat krijg je een preview te zien van de effecten. Muziek en bijbehorende effecten worden aangepast aan het beeld. Dit is ook meteen het slimme van de app.

Smule heeft gebruik gemaakt van de kennis die ze opdeden met de apps AutoRap, Songify en LaDiDa (de twee laatstgenoemde kregen ze in handen door een overname). De technologie uit deze apps is ook te herkennen in Strum. Geld verdienen doet Smule met de verkoop van filters. Zo krijg je het Stone-filter tijdelijk gratis (normaal €2,69). Er zitten meer dan 20 stijlen in, van eenvoudig tot wild. Op het eerste gezicht krijg je bij de filters in Strum (zie hierboven) misschien het idee dat je met de zoveelste Instagram-kloon te maken hebt, maar Strum breidt dat verder uit: met videobeelden en bijbehorende muziek. Je kunt de app gebruiken voor een statusupdate, of om bijvoorbeeld je vrienden fijne kerstdagen te wensen.

smule ipad

Er is ook gedacht aan de sociale beleving, met een tijdlijn, een overzicht van populaire video’s, profielen en een activiteitenfeed waarin je commentaar en followers kunt bekijken. De app werkt soepel, er is weinig wachttijd bij het afspelen van video’s en dankzij buffering kun je ook bij het maken van een video meteen een preview afspelen, zonder eerst minutenlang te moeten wachten op de verwerking.

Downloaden: Strum (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 17:32
Categorieën Fotografie en video, Muziek
Onderwerpen ocarina, smule, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.