De Telegraaf krantenapp vernieuwd en verhuisd naar Apple’s Kiosk

De Telegraaf krantenapp is vernieuwd en verhuisd naar de Kiosk. Je kunt nu artikelen laten voorlezen en automatisch laten downloaden, zodra er een nieuw nummer klaarstaat.

telegraaf krantDe krantenapp van De Telegraaf is voortaan in de Kiosk (Newsstand) te vinden. De app kreeg deze week een update, vlak nadat de app Telegraaf HD werd vernieuwd. Het verschil tussen beide apps is dat je in Telegraaf HD de online nieuwtjes van telegraaf.nl krijgt voorgeschoteld, terwijl je bij De Telegraaf krant de gedrukte krant op je digitale deurmat vindt. Je krijgt de krant te zien in de traditionele opmaak, wat handig kan zijn voor mensen die op vakantie zijn en toch hun vertrouwde krantje willen lezen.

telegraaf krant ipadJe krijgt in deze app dus het nieuws te zien in krantenstijl en daarvoor zul je moeten betalen: €1,79 voor een los nummer op de iPad en €0,89 als je hetzelfde nummer op de iPhone wilt lezen. De app zelf is niet meer te vinden als los icoontje op je startscherm, maar is verplaatst naar de Kiosk. Tik je op een krantenartikel, dan zal een geoptimaliseerd artikel in beeld verschijnen, aangepast voor het mobiele scherm. Handig is ook dat de krant doorzoekbaar is (probeer dat maar eens bij een gedrukte krant) en dat je kranten tot een maand terug nog kunt downloaden en lezen. Elke ochtend staat de krant al voor je klaar in de Kiosk, als je een abonnement van €15,99 neemt. Heb je een online verbinding, dan kun je de artikelen laten voorlezen of ze delen via e-mail of sociale media.

Deze krantenapp met een replica van de gedrukte krant gaat op termijn verdwijnen, vertelde Patrick Loppé manager mobile & video van Telegraaf Media Nederland in een interview met iPhoneclub. “Het is de krant lezen door de verkeerde bril”, aldus Loppé. “Het is ontworpen voor papier, niet voor een scherm. Ik kan me voorstellen dat de krantenapp over een paar jaar niet meer bestaat en dat het helemaal opgaat in deze nieuwe app.”

Downloaden: De Telegraaf krant (gratis, in-app aankoop vereist, universeel, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: De Telegraaf HD (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 17:49
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.