Strava Run krijgt ondersteuning voor M7 processor in iPhone 5s

Hardloop-app Strava Run is de eerste app die gebruik maakt van de M7 processor in de iPhone 5s, en troeft daarmee het komende Nike+ Move af.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

StravaDe nieuwste versie van hardloopapp Strava Run brengt ondersteuning voor de M7 processor in de iPhone 5s met zich mee. De M7 motion coprocessor is een kleine chip in de iPhone 5s, die het voor apps mogelijk maakt om uitgebreide bewegingsdata te gebruiken zonder dat de accu van je iPhone snel wordt leeggetrokken. Doordat Strava Run nu gebruikt maakt van de M7 kan de app nauwkeuriger snelheden en routes bijhouden, terwijl de app minder batterij verbruikt. Ook handig: als je stopt met bewegen pauzeert de app op een iPhone 5s nu automatisch, zonder dat je hier zelf een knop voor hoeft in te drukken.

Strava Run is nét niet de eerste app die is aangepast voor de M7, want Argus was iets eerder. Maar er zal ongetwijfeld nog een lange rij apps volgen die de komende weken op soortgelijke wijze voor de M7-chip zijn aangepast. Strava Run en Argus verslaan daarmee Nike, die tijdens Apple’s keynote alvast de Nike+ Move app aangekondigde, maar nog steeds niet in de App Store is verschenen.

Strava Run is de hardloopvariant van de bekende Strava Cycling app, waarmee fietsers hun route en prestaties kunnen bijhouden.

Downloaden: Strava Run (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 14:36
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen hardlopen, m7, nike, strava

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.