Stock Keeper: houd je inventaris bij met Belgische iPhone-app

Stock Keeper is een handige app voor winkeliers en ondernemers. Door streepjescodes te scannen met de camera van de iPhone kun je bijhouden hoeveel producten van dat type in de winkel zijn.

Stock Keeper iPhone iPod touch voorraad bijhoudenStock Keeper is een recent uitgebrachte Belgische applicatie voor de iPhone en iPod touch, waarmee bijvoorbeeld een winkelier kan bijhouden hoeveel exemplaren er nog van een product zijn. Ook zie je wat de gezamenlijke prijs is van de producten en hoeveel de verkoop ervan moet opleveren. Gebruikers krijgen een pushbericht als een product over datum is of anderszins niet langer geldig is. Ook zie je de totale kosten van je business van de producten bij elkaar opgeteld. De iPhone doet zelf dienst als scanner van de streepjescodes op producten.

Je kan de producten onderverdelen in verschillende groepen. De eerste keer lijkt het er daarom op dat je twee keer achter elkaar hetzelfde product moet invoeren, maar het blijkt dat de eerste keer een productgroep moet worden ingevuld alvorens er een product aan wordt gehangen.

Doordat je een product met de iPhone-camera scant, kun je eenvoudig aangeven of je er een verkoopt of dat je nieuwe binnenkrijgt. Zo kun je het assortiment bijwerken zonder eerst door een lange lijst met aangemaakte producten en productgroepen te bladeren. Een scan voer je uit met een knop in het menu rechtsboven.

Stock Keeper is een applicatie van Belgische komaf, maar is volledig in het Engels uitgevoerd. De vorige versie kreeg lage beoordelingen in de App Store vanwege problemen met het scannen van streepjescodes. De codes die worden opgepakt zijn UPC, EAN en QR-codes. Om de codes te laten werken, moet je ze eerst inscannen en toevoegen aan een product in de app. Als je zomaar scant zonder de code te hebben ingevoerd, herkent de app het item niet.

Je kan je catalogus aan producten in je voorraad mailen, backuppen en terughalen van een backup. Ook kan een lijst worden geprint aan de hand van AirPrint.

Downloaden: Stock Keeper (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 21:01
Categorieën Belgische apps, Zakelijk
Onderwerpen aandelen, voorraad, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.