iOS game-update: Snuggle Truck voortaan gratis, Chocohero en Ravenmark

Het leuke en lieve iPhone-spelletje Snuggle Truck, waarin je een truck met knuffels transporteert, is vanaf nu gratis te downloaden. Daar staan wel onnodige, maar dure in-game downloads tegenover.

GU MA Snuggle Truck headerWat heb je liever: spellen die gratis zijn en waarvoor je in de buidel moet tasten om meer te krijgen? Of toch dat je één keer betaalt en daarna een volledig spel op je iPhone geïnstalleerd hebt? Ontwikkelaars kiezen steeds meer voor de eerste optie, omdat gratis games nou eenmaal een groter publiek bereiken en uiteindelijk meer kunnen opleveren. Snuggle Truck is ook van betaald naar gratis gegaan en dat is best prettig.

Snuggle Truck nu free-to-play

GU MA Snuggle Truck iPhone iPod touchWe hadden Snuggle Truck makkelijk kunnen neerzetten in de koopjeshoek onderaan deze rubriek, maar er is iets anders aan de hand dat Snuggle Truck nu gratis maakt in plaats van 79 eurocent. Het grappige spelletje is nu namelijk voorgoed gratis en laat de speler bijbetalen voor extra’s. Dat model zullen we meer en meer zien op de iPhone, omdat gratis spellen met dure in-game betaalopties nou eenmaal veel geld in laatje brengen. Ook in Snuggle Truck zijn de makers niet voorzichtig. Ze durven gewoon 0,79, 3,99 en zelfs 7,99 euro te vragen ‘om een onafhankelijke game-ontwikkelaar te ondersteunen’. En als je dat doet, heb je meteen geen last meer van de reclames. Nou ja, het zal ons een worst wezen. Een leuk spel op de iPhone is gratis geworden en behalve de tracks in het spel, kun je ook nog steeds je eigen circuits maken en die van anderen downloaden en spelen. Jawel, dit is alwéér een balanceer-je-voertuig game, maar deze is wel erg schattig. Je rijdt in een truck met allerlei knuffelberen die er niet uit mogen vliegen – maar dat doen ze maar al te graag als jij een sprong neemt en ze niet meer opvangt met je auto! Voor elk level zijn er maar liefst vijf verschillende doelen je die je kan halen: behoudt je aantal passagiers, haal het binnen de tijd, haal de finish met sowieso één inzittende en dergelijke criteria. Snuggle Truck ziet er lief uit en is dat ook. Downloaden dit. Dan maar wat advertenties wegdrukken.
Downloaden: Snuggle Truck (gratis)

Veldslagen in je broekzak: Ravenmark

GU MA Ravenmark iPhone iPod touchZwaardvechters, ruiters, verdedigende linies, frontale aanvallen en flanken vanaf de zijkant. Zomaar wat termen die – in het Engels weliswaar – voorbij komen in Ravenmark: Scourge of Estellion voor de iPhone en iPod touch. Het is een nieuw strategiespel waarin je verschillende veldslagen vecht tegen steeds sterkere legers met steeds meer groepen troepen. Het gebeurt allemaal in een wereld die één zon telt en ‘s nachts wordt verlicht door drie manen. Ravenmark is een echte fantasygame met elven, orcs en alles wat erbij hoort. Het geeft een mooi excuus voor de grote, bijzondere creaturen die je soms inzet en beschermt. Bovendien is het een vrijbrief voor een verhaal dat je meeneemt tussen de veldslagen door, maar dat is allemaal opsmuk. De gevechten zelf tellen en die speel je beurtelings met de computer. Je geeft orders aan je verschillende groepen manschappen en het is jouw taak die zo uit te spelen tegen de troepen van de tegenstander, dat je beter uit de strijd komt. Moeten de ruiters tegen de ruiters vechten, of moet je toch eerst maar even je boogschutters tegenover de ruiters zetten – met het risico dat hun andere doelwit ontsnapt? ‘Helden’ voegen extra diepgang en kwaliteit toe aan je troepen, upgrades maken je legers sterker en geduld… heb je nodig. Een pot Ravenmark kan even duren, afhankelijk hoe strategisch je zelf speelt. De app biedt 15 missies maar dat worden er meer. En nog voor kerst wordt de app ook universeel en dus voor de iPad geoptimaliseerd.
Downloaden: Ravenmark: Scourge of Estellion (€2,39)

Trailer van de Dag: Chocohero

Natuurlijk is het lekker, de combinatie van koekje, chocolade en melk. Maar Chocohero moet er niet aan denken. Hij tracht zolang mogelijk te ontsnappen aan de melk die van boven over hem heen gegoten wordt. Dat vertaalt zich naar een highscore-spelletje waarin je zo snel en lang mogelijk naar onderen moet gaan door platformen te ontwijken of er doorheen te knagen. Sinds Tiny Wings hebben de betere spellen in dit genre constant tussenopdrachten om je te vermaken terwijl je steeds je highscore verbreekt, en dat is bij Chocohero niet anders. Zo krijg je de opdracht om tig cakejes te verorberen. Of tig koekjes te verorberen. Of tig andere items te verorberen. Er wordt heel wat verorberd. Ook zijn er power-ups die je het spel wat eenvoudiger kunnen maken. Eentje die nabij snoepgoed automatisch naar je toetrekt bijvoorbeeld, of eentje waarmee de tijd even langzaam gaat en de melk niet zo snel valt. Het is allemaal maar betrekkelijk natuurlijk. Als de snelheid weer terug is, hoef je maar één keer iets te lang hangen op een platform en je verzuipt in de witte motor.
Downloaden: Chocohero (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er verschillende games voor de iPhone en iPod touch goedkoper dan anders. Wat dat betreft is dit een rustige maandag. We kiezen net als elke dag de leukste tijdelijke aanbiedingen voor je uit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 19:43
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.