Steinberg brengt Cubase iC Pro uit: Cubase bedienen vanaf iPhone en iPad

Steinberg heeft Cubase iC Pro uitgebracht, een app voor muzikanten die opnames willen maken. Via de iPhone-app kun je Cubase op de desktop bedienen met sneltoetsen, schuifknoppen en meer.

cubase ic schuifknoppenEen paar weken geleden schreven we over Cubasis, een iPad-versie van de muzieksoftware Cubase. Muzikanten die Cubase op de desktop gewend zijn, misten wel behoorlijk wat functies. Logisch ook, want Cubase 7 voor de desktop wekt alleen al door het prijskaartje van €599 de indruk dat het veel meer te bieden heeft dan de iPhone-app, die €45 kost. Wie liever op de desktop bezig blijft vindt nu in de App Store Cubase iC Pro.

Je kunt vanaf de iPhone of iPad de desktopsoftware bedienen, een overzicht van je project bekijken en sneltoetsen gebruiken. Om de app te gebruiken heb je minimaal Cubase 7 of 6.5, Cubase Artist 7 of 6.5 of Cubase LE AI Elements 6 nodig. Daarnaast moet je de Steinberg SKI Remote-extensie installeren om het geheel werkend te krijgen.

Steinberg heeft de prijs van de app een paar uur na verschijning in de App Store al verlaagd. Aanvankelijk wilde het bedrijf €21,99 vragen, maar dat vonden ze zelf blijkbaar wat te gortig. Voor €14,99 kom je nu in bezit van Cubase iC Pro. Je kunt je projecten met de mixer bekijken zoals je op de desktop gewend bent. Er is een scherm met knoppen en macro’s en je kunt vier aangepaste cue mixes instellen. Het werkt vanaf de iPhone 3GS, maar de app is ook al geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

Downloaden: Cubase iC Pro (€14,99)

cubase ic pro iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 15:27
Categorie Muziek
Onderwerpen cubase, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.