Waddengoud iPad-boek voor kinderen introduceert theaterlezen

Waddengoud is een nieuwe iPad-app voor kinderen, gebaseerd op het boek van Alieke Bruins. In Waddengoud leer je over het eilandleven op Texel.

waddengoud-ipadAlieke Bruins heeft samen met anderen het boek Waddengoud omgezet naar een iPad-app. De illustraties zijn gemaakt door de 9-jarige Samme Reijnders maar het gaat in dit geval om iets meer dan een zoveelste prentenboek op de iPad. Je hebt vier opties: voorlezen, luisteren, hardop meelezen en gewoon lezen. Vooral in het luistergedeelte is veel moeite gestoken, door een gevarieerde stemmencast in te schakelen die Waddengoud presenteert als theaterlezen.


Hoofdpersonen in het boek zijn de 9-jarige vriendinnen Guusje en Lien. De ouders van Guusje hebben een vakantiehuisje op Texel. Ze gaat er vaak met haar vader en moeder en haar twee zusjes naartoe. Dit keer mag Lien ook mee.

waddenlezen-1Haar ouders zijn in Vietnam om oma Hoa Mi te helpen, die door een overstroming haar huis en spulletjes is kwijtgeraakt.

Guusje en Lien ontmoeten op Texel allerlei personen, die vertellen over de walvisvaarders, bultruggen, schildpadden en vogels. Ze luisteren naar Jacob, die vertelt over zijn avonturen als strandjutter. Maar Lien blijft denken aan haar oma en bedenkt samen met Guusje een plan om haar te helpen. Acteurs Stan Limburg en Burt Lamakers vertellen het verhaal, animaties maken het verhaal levendig als je zelf gaat lezen of voorlezen en je steekt ook nog een hoop op van het eilandleven.

Downloaden: Waddengoud (€5,49, iPad, iOS 4.3+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 januari 2013 om 15:26
Categorie├źn
Boeken, Kinderen

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.