Stedenkorting: aanbiedingen van verschillende sites in één app

De nieuwe iPhone-app Stedenkorting laat de kortingen van verschillende kortingssites zoals Groupon en GroupDeals onder elkaar zien. Zo zie je veel internet-aanbiedingen van elke stad in één oogopslag.

Stedenkorting iPhone iPod touch acties kortingenGroupon, GoldenDeals, GroupDeal, CitySecret, DayDeal, LivingSocial… sites die je voorzien van dagelijkse of tijdelijke kortingsacties schoten de laatste maanden als paddestoelen uit de grond. Het bos is er nu al niet meer door te zien. Stedenkortingen is een nieuwe Nederlandse applicatie van ontwikkelaar Promodeals die de acties van de verschillende sites per stad onder elkaar zet.

Stedenkorting werkt net zo overzichtelijk als de sites die ze op een rijtje zet. Je zoekt op een plaatsnaam, drukt op een stad en slaat hem met een ster rechtsboven in beeld op als favoriet. De volgende keer dat je de app opstart, kom je meteen in het overzicht van je favoriete steden terecht. Zo zie je in één oogopslag alle acties die de ondersteunde websites in jouw stad aanbieden.

De App Store-omschrijving ‘alle deals van jouw favoriete steden’ maakt de applicatie echter nog niet waar. De onlangs op iPhoneclub besproken aanbieding-apps PocketDeals en Scoupy ontbreken bijvoorbeeld in het overzicht. Dat is jammer, want zij bieden met hun scala aan kortingen in restaurants en winkels een welkome afwisseling tussen de beauty-arrangementen en dagtripjes die de huidige sites vaak aanbieden. We hopen dat de diensten alsnog snel worden toegevoegd.

De in het oranje gestoken app is eigenlijk niet meer dan een linkservice naar de andere aanbiedingssites, maar doet dat wel erg netjes. Zo krijg je praktisch alle details van een aanbieding al te zien voordat je naar de site gestuurd wordt. De omschrijving met foto, de geldigheid en het kortingspercentage worden allemaal in beeld gebracht. Ook zie je of een deal al vaak genoeg verkocht is om geldig te zijn. Toch is het jammer dat je niet vanuit de applicatie met één overkoepeld account gebruik kan maken van een actie. Zoiets is echter niet snel te realiseren. Er zijn immers veel verschillende partijen met verschillende belangen bij betrokken.

Downloaden: Stedenkorting (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 13:49
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen actie, deals, groupon, korting, scoupy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.