Foursquare toegespitst op iOS 5 met Foursquare Radar

Foursquare 4.0 is helemaal toegespitst op iOS 5.0. Hierdoor kan de app nu bijhouden waar je bent, zelfs wanneer je de app niet draait. Is er wat leuks in de buurt te doen, dan krijg je een pushbericht.

Foursquare RadariOS 5 is gisteravond uitgekomen, iets dat gevolgd werd door een golf van updates die apps compatibel maken met het nieuwe OS. Vele hiervan lossen vooral de nodige crashes op, maar er zijn ook een aantal apps die de mogelijkheden van iOS 5 toepassen om iets nieuws te introduceren. Zo heeft Foursquare versie 4.0 van zijn app uitgebracht, die een nieuwe functionaliteit introduceert. Foursquare Radar houdt constant bij waar jij je op het moment bevindt, zodat hij je via pushberichten kan vertellen of er iets leuks in de buurt te doen is.

Loop je langs een café waar een aantal van je Foursquare-vrienden op het moment zitten, dan krijg je nu een pushbericht hiervan. Hierdoor kun je er voor kiezen om even spontaan langs te gaan. Maar ook voor sologebruikers heeft de functionaliteit voordelen: kom je in de buurt van een plek waar je nog veel to-do’s hebt staan, dan vraagt de app aan je of je zin hebt om hier even langs te gaan.

Omdat Foursquare Radar op de achtergrond bijhoudt waar je bent, hoef je de app niet aan te hebben om van de nieuwe functie gebruik te maken. Het doet een beetje denken aan Find My Friends, dat constant je locatie traceert en deelt met anderen. Hiervoor heb je echter wel iOS 5 nodig, dat sinds vanavond te downloaden is. Heb je de nieuwe versie van iOS nog niet geïnstalleerd, dan zijn er enkel een nieuwe kleine tweaks voor je te vinden in deze update, zoals een vernieuwd ‘Me’-tabblad.

Downloaden: Foursquare (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 12:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.