iCulture speelt: WeddingRush, Master of Delivery en Dungeon 1on1

Lekker simpel opgezette spelletjes op iPhone en iPad: Frogger-spel Master of Delivery, sprinten en schieten in Dungeon 1on1 en WeddingRush.

ICS Wedding Rush iPad iPhone headerHet stempel van Minecraft op de wereld van mobiele games is dagelijks zichtbaar in de App Store. De toegankelijke manier om met grote blokken 3D-games te maken wordt nog elke dag aangegrepen door de kleinste ontwikkelaars. Vandaag levert het weer het leuke competitieve schiet- en renspelletje Dungeon 1on1 op. Het is niet het enige dat we spelen: we stellen je ook voor aan WeddingRush en Master of Delivery, die minstens net zo simpel in opzet zijn.

WeddingRush: en die bruiloft dan?

ICS Wedding Rush iPad screenshotOh nee, het zijn de verschrikkelijke pionnen des doods! WeddingRush is maar een rare. In de game spring je zo hoog mogelijk naar de top van een oneindig in de hoogte gebouwde stad. Voor een oneindig grote stad hoef je gelukkig niet bang te zijn: de spelwereld loopt rond. Dat verhoogt de noodzaak om verder hogerop te springen: anders loop je de hele tijd hetzelfde rondje. Het springen gaat wel wat apart in WeddingRush. Je doet het gewoon met een tik in beeld, maar de game registreert je input wat laat en niet zelden zal je daardoor net wat later dan handig is springen. Kwalijker is dat je omdraait met een veeg (of alternatief, net zo onlogisch, met één actieknop), zodat je de andere kant op kan lopen. Dat voelt log en tegennatuurlijk en je hebt al snel het idee dat niet de spelopzet, maar de besturing voorkomt dat je verder omhoog springt en verder wil spelen. Oh ja, nog één ding: wat de taart heeft WeddingRush met een bruiloft te maken?

Downloaden: Wedding Rush (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Master of Delivery: wat een kikker kan…

ICS Master of Delivery iPad iPhone… kan een bezorger van appels, taartjes en hamburgers toch zeker ook? Master of Delivery heeft weer een pareltje van een spelidee te pakken hoor. Probeer dit maar eens te plaatsen in een film of een boek. Als bezorgjongen, krijg je steeds de opdracht om etenswaar te bezorgen bij de hondenhok-achtige huisjes bovenin beeld. Maar voordat je daar bent, moet je wel eerst even de drukke weg overleven. En het kanaal met boomstronken oversteken. De weg wordt steeds langer, de omgeving wordt steeds drukker en je krijgt steeds meer bestellingen voorgeschoteld. Master of Delivery heeft het oude kikkerspringen van Frogger in een nieuw jasje gegoten, met een opzet waarin je steeds verder komt op een wereldkaart en je net als in Candy Crush vrienden kan oproepen om te helpen met je levens. De hoogste score binnenhalen is nog wel geinig gedaan: daarvoor moet je het opeenvolgende fruit zo snel mogelijk bezorgen. Het gaat direct ten koste van je veiligheid en levens, maar zet wel voortdurend druk op de ketel. Jammer dat deze geinige Frogger-reïncarnatie je zo doodgooit met Facebook-knoppen.

Downloaden: Master of Delivery (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Dungeon 1on1: eerlijk zullen we niks delen

ICS Dungeon 1on1 iPad iPhoneLang leve de visuele stijl die Minecraft eigenhandig in de gameswereld heeft geïntroduceerd. Nog altijd worden er originele spelconcepten uitgebracht in de blokkige 2D-meets-3D-stijl. Dungeon 1on1 mag zich na – om maar eens wat te noemen – Indiana Stone de volgende noemen die die omschrijving verdient. In het spel ben je een door de toilet gespoelde ridder die het opneemt tegen een computermanneke of honderd die hetzelfde lot zijn ondergaan. Elk level wordt je op twee manieren getest. Aanvankelijk rennen je ridders volautomatisch en staan ze alleen stil om van achter muurtjes verschillende doelwitten als bijvoorbeeld skeletten te raken met hun wapens. Hoe meer je tikt op vijanden, hoe meer je uit de dekking bent en hoe kwetsbaarder je bent. Maar je wil wel winnen van de computer: de tegenstanders-sessies zijn een soort strijd op zich waarvan je meer rondes gedode tegenstanders moet winnen dan de ander. Hoe langer hoe meer worden ook de looponderdelen ertussen echter uitdagingen, waarin je veegt om te springen en te glijden. Dungeon 1on1 heeft een leuke asynchrone multiplayer waarvoor je vrienden niet online hoeven te zijn op hetzelfde moment als jij, maar die met zijn score van moorden en rensessies wel competitief is. Geinig spelletje.

Downloaden: Dungeon 1on1 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2014, 19:35
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.