iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Spreekwoorden: test je kennis over gezegdes op de iPad

De iPad-app Spreekwoorden spijkert je bij over 1500 gezegdes en 300 spreekwoorden uit de Nederlandse taal. De onooglijke applicatie van Nederlandse bodem is gratis te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spreekwoorden iPad appJong geleerd, oud gedaan. Volgens app-ontwikkelaar Rudie Ekkelenkamp kunnen mensen wel een beetje bijgespijkerd worden over de betekenis van Nederlandse spreekwoorden en gezegdes. Hij ontwierp de app Spreekwoorden, waarin je maar liefst 300 spreekwoorden en 1500 gezegdes kan raden. Eerst zie je de uitdrukking in beeld, daarna kan je kiezen tussen drie betekenissen. De applicatie begint voorzichtig met 50 makkelijke spreekwoorden.


Als je echt je kennis op proef wil stellen in de applicatie, kun je in de app de Pro-versie kopen. Pas dan kom je ook in aanmerking voor de 1500 gezegdes en wordt de advertentie uit de app verwijderd. Je wordt bijgespijkerd voor een vriendelijke 79 cent. De app houdt je score goede en foute antwoorden eigenhandig bij. In het instellingen kies je eenvoudig tussen de spreekwoorden en gezegdes en de moeilijkheidsgraad ervan.

Visueel is Spreekwoorden nou niet echt je dat. De applicatie bestaat uit grote groene vlakken met de vraag en de achtergrond bestaat slechts uit een Oosterse schildering. Ook voor het geluid van een goed antwoord zal je niet verder spelen. Het meest betreurenswaardige aspect van de app is dat je de betekenis en gezegdes en spreekwoorden niet om kan draaien. Iets willen uitdrukken en daarvoor kunnen kiezen tussen drie voorbeelden, zou een leerzame toevoeging zijn aan de app.

Downloaden: Spreekwoorden (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.