Drone: fraaie gamecontroller voor de iPhone

De Drone is een controller voor de iPhone. Door deze met een Bluetooth-verbinding op je iPhone aan te sluiten, kun je bepaalde games met fysieke knoppen spelen. Eerder boden de iControlpad en iCade-controllers soortgelijke alternatieven.

Drone controller iPhoneNa de iControlpad, iCade en meerdere andere accessoires, is er een nieuw project op Kickstarter opgedoken voor een iPhone-gamecontroller. De Drone heeft twee analoge sticks, een richtingsknop, vier knoppen en twee triggers, waarmee je games zou kunnen spelen zoals je dit ook op de Nintendo 3DS of Playstation Vita zou doen.


Drone controller iPadHoewel er al meerdere controllers voor de iPhone op de markt zijn, lijkt de Drone een stuk luxer dan zijn voorgangers. Zo heeft de controller twee analoge sticks, waarmee je met meer precisie bijvoorbeeld een shooter zou kunnen spelen. Het ontwerp van de Drone doet erg denken aan de Classic Controller Pro, een traditionele gamepad voor de Nintendo Wii. Let wel op: toen het project van start ging, had de controller slechts één analoge stick. Na veler verzoek heeft de maker echter een tweede toegevoegd. Daarom zie je in de video maar één stick, terwijl er twee in sommige afbeeldingen zitten.

Een Bluetooth-verbinding zorgt ervoor dat de Drone met meerdere smartphones werkt: je kunt hem met de iPhone verbinden, maar ook met de iPad of een Android-telefoon. Een ontwikkelaar moet wel eerst ondersteuning voor de controller in zijn game integreren, voordat hij werkt. Het is nog niet duidelijk of de Drone zal werken met games die de controllers van iCade ondersteunen.

De Drone is op het moment een project op Kickstarter. Daar wil de maker genoeg geld inzamelen om de productie van het accessoire te starten. Door minimaal 80 dollar te doneren ben je er van verzekerd dat je er één krijgt toegestuurd wanneer het minimumbedrag is behaald. Heeft het project zijn beoogde 60.000 dollar niet over 13 dagen, dan wordt er ook niks van je rekening afgeschreven..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.