Ombudsapp: klachten over de overheid doorbellen vanaf de iPhone

De Nationale Ombudsman heeft een eigen iPhone-applicatie gekregen waarin je direct kan klagen over de overheid. Ook kan je er het spelletje Van het kastje naar de muur in spelen.

De Nationale Ombudsman iPhone iPod touchSteeds meer bedrijven, instanties en diensten profileren zich op de iPhone met een eigen applicatie. De Nationale Ombudsman is een van de laatste in dat rijtje. De instantie waarmee je klachten over de overheid kan doorgeven, heeft een gratis te downloaden iPhone-app uitgebracht waarmee je voorbeelden kan lezen van klachten die je over de overheid kan hebben en kan indienen. Je kan vanuit de app meteen met de Nationale Ombudsman bellen.


Ombudsapp overzicht praktijkvoorbeeldenIn de applicatie tref je louter een hoofdscherm met vijf afdelingen. Onder elkaar kun je het laatste nieuws, de laatste tweets en praktijkvoorbeelden van klachten tegen de overheid lezen. Met horizontale veegbewegingen kan je door de laatste berichten in elke categorie bewegen, met een tik open je de berichten of de links uit tweets.

Onderin het scherm bevinden zich twee knoppen. Met de linker kan je de Ombudsman bellen en zien wat de voorwaarden daarvoor zijn. Met de rechter kom je terecht bij Van het Kastje naar de Muur: een simpel spelletje waarin je een balletje vanaf je kastje op een muur loslaat om die te doorbreken of volledig weg te halen. De beeldspraak is daarbij misschien wel leuker dan het spelletje zelf.

Downloaden: Ombudsapp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.