Snelle mailapp CloudMagic uitgekomen op iPad

CloudMagic is niet alleen meer een goede gratis mailapp voor iPhone. Het is nu ook een iPad-app waarin je snel mails zoekt en beheert.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CloudMagic gratis e-mail app iPad iPhoneDe iPad is een nieuwe mailapp rijker. Eentje die je misschien niet zomaar wilt overslaan. CloudMagic was tot nu toe niet de bekendste applicatie voor het lezen en versturen van mail op de iPhone, maar het is wel een indrukwekkende app. Zo kan je gratis tot vijf accounts lezen in een gezamenlijke inbox, kan je razendsnel en offline je mailarchief doorzoeken en is de app snel en betrouwbaar met pushberichten als je nieuwe mail binnenkrijgt.

Mailen via alle grote accounts

Het sterkste punt van CloudMagic is daarmee nog niet benoemd. Het is namelijk een toepassing die qua veelzijdigheid kan tippen aan Apple’s eigen mailapplicatie die standaard op elke iPad staat. Je kan er terecht met accounts van Gmail, Google Apps, Hotmail, Outlook, Microsoft Exchange, iCloud, Yahoo en eigen IMAP-mailadressen. Voor Exchange heeft CloudMagic sinds de update in petto dat je uitnodigingen voor afspraken vanuit de app kan beantwoorden.

CloudMagic inboxen onder elkaar

Mails beheren

Toen CloudMagic eind oktober uitkwam voor de iPhone, waren we al onder de indruk van de snelheid en de rustige uitstraling van de applicatie. Op de iPad is de eerste indruk niet anders. In zowel de liggende als staande stand zie je links in beeld je gezamenlijke inbox. Aan de kleur van de rand van de mail, naast de onderwerptitel en afzender, zie je naar welk accounts de e-mail is verstuurd. De mail opent vanzelfsprekend rechts in beeld. Het snel archiveren, verwijderen en als (on)gelezen markeren van e-mail kan op twee manieren. Met een veeg op een mail in de inbox, of met een lange druk. De mailapp wordt dan grijs en je tikt simpel andere mails aan waarmee je dezelfde bewerking uitvoert. Op de iPhone handig en hier niet anders.

Zoeken en navigatie

Met de simpele indeling van CloudMagic zou je zowaar over het hoofd zien dat de app volledige toegang biedt tot je mailaccounts. In het grijze schuifmenu links staan je verschillende accounts onder elkaar. Met een druk op de pijl erachter zie je de volledige navigatie binnen een account opduiken. Of het nou verzonden berichten of submappen zijn. Alleen spam ontbreekt. Althans: via Gmail. Zoek je een e-mail, dan doe je een beroep op de zoekfunctie boven de inbox. Diens snelheid is echt indrukwekkend. Je ziet bovenin meteen contactadressen staan en daaronder zie je mails. Wel duurt het indexeren van je archief een tijd als je de app voor het eerst gebruikt.

CloudMagic snel zoeken

Mogelijke obstakels

Je hebt een apart account voor CloudMagic nodig om je e-mailinstellingen te synchroniseren tussen iPhone, iPad en Android. Daarnaast is er nog een ander obstakel waarom je CloudMagic misschien niet wil gebruiken. Het is namelijk nog niet bekend hoe de app geld wil verdienen – al is dat bij veel concurrenten als Molto (voorheen Incredimail), Evomail en Mailbox niet anders natuurlijk.

Downloaden: CloudMagic (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.