Alarmfase 1 pusht meldingen voor hulpdiensten rondom je locatie

P2000-meldingenapp Alarmfase 1 laat je nu meldingen rondom een locatie weergeven en stuurt daarvan ook pushnotificaties.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Alarmfase 1De populaire P2000 meldingen-app Alarmfase 1 heeft een interessante nieuwe functie gekregen. De app maakt het voortaan mogelijk om meldingen rondom een vooraf ingestelde locatie (straal) weer te geven en daarvan een pushbericht te ontvangen. Alarmfase 1 toont oproepen voor hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie die je vervolgens kunt filteren op regio, plaats en capcode. Nieuw is nu de mogelijkheid om te filteren op een specifieke straal rondom je locatie.

Hiervoor is in het instellingenmenu een nieuwe menu-optie “Kies straal” toegevoegd. De app bepaalt automatisch je locatie, maar je kunt ook zelf een locatie opgeven, die op onderstaand kaartje wordt weergegeven. Met een schuifregelaar bepaal je hoe groot de straal is waarvoor je meldingen wilt ontvangen, variërend van lokaal tot regionaal. De straal bepaal je op basis van het kaartje. Exacte afstanden worden hierbij helaas niet getoond. Om te voorkomen dat je daarmee overstelpt wordt door meldingen kun je wel een trefwoord toevoegen, bijvoorbeeld “woningbrand”. Dan word je alleen geïnformeerd over woningbranden rondom de locatie die je hebt ingesteld. Het instellen van een straal is niet beperkt tot één locatie; je kunt meerdere toevoegen.

Alarmfase 1 - Straal toevoegen Alarmfase 1 - trefwoord en straal

Alarmfase 1 kreeg eerder al een nieuw ontwerp voor iOS 7 waarin meer gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren. Elke categorie heeft in de app zijn eigen kleur: rood voor brandweer, geel voor ambulance, blauw voor KNRM en politie en oranje voor meldingen in de categorie ernstig. Houd er rekening mee dat het tonen van meldingen voor de verschillende hulpdiensten per regio verschilt. Niet elke discipline maakt gebruik van het P2000-systeem. Nieuwe gebruikers krijgen de eerste week een gratis weekabonnement. Vervolgens moet voor de volledige functionaliteit, zoals filters, betaald worden. Het goedkoopste abonnement (maand) kost €0,89.

Downloaden: Alarmfase 1 – P2000 (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 18:03
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen alarm, p2000

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.