Skype krijgt update met multitasking voor iOS 4

De iPhone-applicatie Skype heeft vanavond een update gekregen, maar wel eentje waar al lang op werd gewacht: ondersteuning voor multitasking.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

skype iphoneDe iPhone-applicatie Skype heeft vanavond een update gekregen, maar wel eentje waar al lang op werd gewacht. Skype 2.0.1 introduceert namelijk de mogelijkheid om Skype op de achtergrond te laten draaien, dankzij multitasking in iOS 4. Dat heeft als grootste voordeel, dat je Skype-gesprekken en -chats kunt blijven ontvangen, ook als je tussendoor een andere app gebruikt. Je kunt de Skype-app tijdelijk verlaten en daarbij gewoon doorpraten, net zoals bij de standaard telefoonapplicatie van de iPhone. Multitasking is alleen beschikbaar op de iPhone 4 en 3GS, voorzien van iOS 4.

Skype liet kort na de release van iOS 4 voor de iPhone en iPod touch weten dat de iOS 4-compatibiliteit voor de iPhone-applicatie binnenkort toegevoegd zou worden. Er moesten nog wat tests gedaan worden om de kwaliteit te waarborgen. Wat ontbreekt is de mogelijkheid om te videochatten. Die optie was wel aanwezig in Fring, maar de ondersteuning voor Skype werd er weer uit gehaald.

Update: Skype liet nog weten dat ze geen geld vragen voor gesprekken via 3G. Eerder was Skype van plan om vanaf eind dit jaar een vergoeding te vragen voor gebruik van Skype via 3G. De reden achter deze stap, is dat (Amerikaanse) operators zoals AT&T niet langer onbeperkte databundels bieden. Geld vragen zou ook onlogisch zijn: je betaalt dan voor je 3G-databundel en ook nog eens voor de verbruikte belminuten.

Downloaden: Skype (gratis)

De omschrijving in de App Store legt de nieuwe functie als volgt uit:

Laat Skype op de achtergrond draaien met multitasking in iOS4. Ontvang Skype-gesprekken en chats, zelfs als andere apps actief zijn of uw iPhone vergrendeld is. U kunt uw gesprek gewoon voortzetten wanneer u naar een andere applicatie overschakelt. Multitasking is alleen mogelijk met iPhone 4 en iPhone 3GS.

Dank aan diverse tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2010, 22:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen multitasking, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.