FWD Magazine: Belgisch tijdschrift over home entertainment op de iPad

FWD Magazine heeft een TV-Special voor de iPad uitgebracht. Daarmee kun je lezen over platte tv's en aanverwante apparatuur. Het gaat om een geoptimaliseerd tijdschrift.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fwd-specialBelgische iOS-ontwikkelaars lijken wat minder actief dan hun Nederlandse collega’s. Maar er gebeurt wel degelijk iets: FWD Magazine is als een van de eerste Vlaamse tijdschriften op de iPad verschenen. Het gaat om een digitaal magazine over home entertainment. Elke twee maanden lees je vergelijkende tests van platte tv’s, versterkers en soortgelijke apparatuur. De TV-special van FWD Magazine is gratis te downloaden uit de App Store. Hoofdredacteur Jo Verluyten begon met zijn team in mei met het samenstellen van een digitaal magazine. “Als magazinemaker kan je niet anders dan enthousiast zijn over de mogelijkheden van de iPad. Het gevoel niet meer gebonden te zijn aan een gelimiteerd aantal pagina’s is gewoon heerlijk“, zegt hij.

Het leverde een blad op dat veel meer is dan een pdf-versie van het magazine: er zitten video’s in en rechtstreekse links naar de website. Verluyten: “Je kan verhalen veel beter vertellen door je stuk aan te bieden in verschillende lagen. De lezer bepaalt zelf hoe diep hij of zij wil doorlezen over een onderwerp. Uiteraard tonen we ook meer foto’s, en video’s natuurlijk. Door rechtstreeks links te voorzien naar je website, kan je ook het laatste nieuws voorschotelen.”

fwd magazine

Het magazine is gemaakt met software van Woodwing, dat we wel eens vaker op deze website hebben genoemd. Dit is gebaseerd op tijdschriften die met Adobe InDesign zijn ontworpen. De look-and-feel van FWD is zoveel mogelijk behouden gebleven. Toch is het niet meteen duidelijk of er ook een vervolg komt. De redactie heeft nu ervaring kunnen opdoen met het maken van een digitaal blad en kan een betere inschatting maken wat erbij komt kijken. Het zal van de reacties van de lezers en het succes van de iPad afhangen of er snel een vervolg komt.

De TV-special van FWD Magazine bespreekt de nieuwste trends rond televisies en is gratis te downloaden.

Downloaden: FWD TV-Special (gratis)
Tipgevers: Luc en Pieter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2010, 9:47
Categorie Uncategorized
Onderwerpen 3G, engeland, groot brittannië, hype, koninklijke familie, magazine, televisie, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.