Skedule: handige huiswerk-app voor de iPhone

Skedule is een nieuwe overzichtelijke lesrooster-app met handige overzichten voor examens en huiswerk ingebouwd. Na even alle vakken en docenten invoeren, is de app heerlijk snel te gebruiken en raadplegen.

Skedule huiswerk-app header iPhoneSkedule komt schromelijk te laat om deel uit te maken van onze App Lijst: 25 geweldige studie- en school-apps voor iOS, maar anders had hij erin gestaan. Het is een nieuwe applicatie waarin je je lesrooster en huiswerk kan bijhouden op een simpele en snelle manier. De toepassing heeft fors meer functies dan bijvoorbeeld de Nederlandse apps Rooster!, maar is wel weer een stuk simpeler te bedienen dan iStudiez Pro, de gerenommeerde app in dit genre.

De app houdt zijn functies lekker kernachtig. Je hebt een rooster, een tabblad voor huiswerk, een voor examens en er is een overzichtspagina waarin je de volgende uitdagingen onder elkaar te zien krijgt. Voordat je die invult, vraagt de app drie simpele vragen aan je: hoe lang duurt je lesuur, hoeveel tijd zit er tussen je lessen en hoelang duurt je rooster (standaard zeven dagen)?

Daarna moet je nog even investeren om Skedule een handige app te maken. Om je eerste keer een lesrooster in te voeren, moet je ook nog vakken invoeren in de app. Daar kan je handmatig een docent en een lokaal aan koppelen. Als je de database van vakken eenmaal rond hebt, is het een eitje om een nieuw rooster te maken, een nieuwe huiswerkopdracht in te voeren of een aankomend tentamen aan te stippen. Je kan in alle gevallen notities toevoegen zodat je voor hetzelfde vak de week erna nog weet wat je opdracht was.

Skedule werkt lekker snel in de bediening. Het tabblad Schedule laat je eenvoudig naar links en rechts vegen voor de volgende en vorige dag, waarna het rooster van die dag zichtbaar wordt. In het tabblad Homework zie je nog meer in een oogopslag. Daar prijkt een lijst met de ingevoerde opdrachten op volgorde van deadline onder elkaar. De app vult zelf al in dat je huiswerk bestemd is voor de volgende les, al kan je dat nog aanpassen. Zo hoef je niet eens een bladzijde om te slaan in een agenda voor je aankomende huiswerk; je ziet het allemaal handig onder elkaar. Je kan vakken een kleur geven om ze van elkaar te onderscheiden. Een prioriteit aangeven is helaas niet mogelijk.

Skedule is nog maar even in de App Store verkrijgbaar, maar wordt nu al tijdelijk gratis aangeboden om de introductie van de applicatie kracht bij te zetten. Na deze introductieperiode die tot onbepaalde tijd duurt, betaal je 1,59 euro.

Downloaden: Skedule (tijdelijk gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2012, 15:46
Categorie Productiviteit
Onderwerpen game, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.