Conweets: Twitter-gesprekken tussen twee personen nalezen

Conweets is een nieuwe iPhone-app waarmee je de gesprekken tussen twee Twitter-gebruikers uitvoerig kan teruglezen. Je moet wel inloggen in de applicatie om het voyeurisme uit te kunnen voeren.

Conweets Twitter-gesprekken teruglezenHoe ging je akkefietje met de webcare ook alweer vorige keer? En hoe is het met de haat-liefde verhouding tussen politiek journalist @baspaternotte en GroenLinks’ @femkehalsema? There’s an app for that. Twitter mag dan niet meer zo happig zijn op Twitter-programma’s die de functionaliteit van Twitter zelf overnemen; er zijn ook nog gaten in de markt die Twitter zelf laat liggen. Met de nieuwe app Conweets voer je twee Twitter-gebruikersnamen in en graaf je in de gespreksgeschiedenis tussen de twee Twitteraars.


Nadat je in de applicatie bent ingelogd met je eigen gebruikersnaam op Twitter, heb je twee velden voor je waarin je twee namen kan invullen. Voer je twee namen in, dan haalt Conweets alle gesprekken tussen twee gebruikers op die de app kan vinden. Gescheiden door zwarte balken met daarin een tijdsindicatie van een gesprek, lees je daaronder de bovenste tweet als begin van het gesprek en daaronder het gesprek dat erop volgt. Je kan naar onderen scrollen om steeds oudere gesprekken terug te lezen.

Conweets gespreksgeschiedenis Scarbir en BasVroegopJe kan echter ook maar één nickname invullen. Dan gaat Conweets op jacht naar de personen waar diegene de meeste gesprekken heeft gehad. De app laat een lijst op volgorde zien van de meest fanatieke gesprekspartner naar de minder fanatieken. Je ziet er meteen bij hoeveel gesprekken je al hebt gehad, al is die score wel een beetje misleidend. Dat komt door de manier waarop Conweets interpreteert.

De app houdt zich bij het bekijken van een gesprek namelijk nogal vast aan het tijdstip van de tweets. Dus als je nachtelijk tweette en midden in een gesprek in slaap viel, waarna je de volgende ochtend pas een reactie gaf, dan zie je die niet terug in Conweets of later als opening van een nieuw gesprek. Daardoor zijn niet alle gesprekken volledig. Ook jammer is dat de tweets niet interactief zijn. Ondanks dat je moet inloggen in de app, kan je niet reageren op berichten en eveneens kan je de links in tweets niet openen. Als het je eigen tweets zijn, is dat niet zo’n probleem: dan weet je de context waarschijnlijk nog wel. Als je andermans discussies naleest, kan je daardoor wel een belangrijk stuk informatie missen.

Downloaden: Conweets (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.