iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

YouKnowMe: ken je vrienden in Nederlands iPhone-spel

YouKnowMe is een nieuw Nederlands iPhone-spel waarin je vragen over je vrienden hetzelfde moet antwoorden als je vrienden zelf. Het spel is gratis te downloaden voor de iPhone, iPod touch en Android-toestellen.

YouKnowMe iPhone ranking the friendsWie van jullie bekenden zou je beste vriend absoluut niet uitnodigen voor zijn of haar bruiloft? Bij wie stap je liever niet in de auto? En wie ontneemt je beste vriendin haar eetlust? Bekende Nederlanders mogen het spelletje al een tijdje spelen in Ranking the Stars, maar nu is er op de iPhone ook een geinig Nederlands spelletje uitgekomen waarin jij en je vrienden de kennis van elkaar kunnen vergelijken. YouKnowMe laat je vrienden uitnodigen om mee te spelen, en de antwoorden bestaan uit vrienden die jullie delen.


YouKnowMe vraag en antwoordDat doet de app vanzelfsprekend via Facebook, omdat dat simpelweg de enige gangbare manier is om te bekijken welke vrienden je met je medespelers gemeen hebt. Het betekent ook meteen dat alle vrienden een profielfoto in het spelletje hebben, zodat het er meteen leuk uitziet.

YouKnowMe geeft spelers om de beurt een vraag die diegene moet invullen. De andere spelers dienen daarop hetzelfde antwoord te geven. Tja, wie zit volgens je vriend absoluut op de verkeerde plek? Wat heeft je vriend daarop geantwoord? Als je hetzelfde antwoord als je vriend geeft, krijg je een punt. Na een handvol vragen is en potje alweer afgelopen en wint degene met de meeste punten. Overigens zijn niet alle vragen zo confronterend.

YouKnowMe alle gegeven antwoordenYouKnowMe kan je al spelen met één andere Facebook-vriend waarmee je slechts een paar bekenden op het sociale netwerk deelt, maar het is leuker om het met een grotere groep te spelen die veel vrienden delen. Het lijkt belangrijk om vrienden – die behalve een iPhone ook een Android-toestel mogen hebben om mee te doen – van tevoren even te waarschuwen dat je een speluitnodiging verstuurt. Dat doe je namelijk via Facebook, en als je dat bij een handvol vrienden doet, kan de uitnodiging al snel op spam lijken.

Het is een grappig en vlot spelletje; YouKnowMe. Als je medespelers veel vrienden delen en bereid zijn op tijd vragen in te vullen, vliegt een potje zo voorbij – en is het zelfs leuk om te doen als je fysiek met elkaar in dezelfde ruimte zit. De smartphone is dan gewoon het middel voor een gezelschapsspel waarbij iedereen toevallig op zijn eigen schermpje kijkt.

Downloaden: YouKnowMe? (gratis)

Op zoek naar een gezelschapsspel op de iPhone? Lees ook: Afterparty App NL: sociale drankspelletjes op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.