Shuffler.fm voor iPhone en iPad: nieuw ontwerp en muziek zoeken

Nederlandse muziek-app Shuffler.fm voor iPhone en iPad heeft een nieuw ontwerp en opties om naar artiesten, muziek en vrienden te zoeken.

shufflerDe Nederlandse muziekapp Shuffler.fm heeft een fikse update gekregen. Zo heeft de de app waarmee je muziek kunt beluisteren en ontdekken een nieuw ontwerp en nieuwe mogelijkheden om te zoeken. Het nieuwe ontwerp geeft de app – die er eigenlijk al behoorlijk modern uitzag- een nog strakker ontwerp, met plattere knoppen en een hoekiger uiterlijk. Door de nieuwe zoekmogelijkheden kun je voortaan ook op nummers, artiesten, websites en personen zoeken. Shuffler.fm werd al snel naar het verschijnen omgedoopt tot een beter uitgevoerde versie van muziek-app Pandora (VS only) en is ideaal om op een visuele manier muziek te ontdekken, met veel beeld en video.

De nieuwe zoekmogelijkheden vind je onder het tabblad “Radar”, te vinden onder de instellingen linksboven. Als je vervolgens op het plusje tikt krijg je twee nieuwe opties te zien: zoeken en vrienden uitnodigen. Als je voor zoeken kiest krijg je een simpele zoekbalk te zien, waar je de naam van het nummer, de artiest of het muziekblog dat je zoekt kunt invoeren. Bij ons ging het zoeken in de app af en toe behoorlijk traag; hopelijk is dit een tijdelijk probleem. Als je op Find & Invite Friends tikt kun je Facebook- en Twittervrienden op Shuffler.fm zoeken, of mensen zoeken op hun gebruikersnaam in de app. Ook kun je mensen via Facebook of e-mail uitnodigen om de app te gebruiken.

shufflerlijstpopular

Een laatste nieuwe functie is het feit dat je jouw acties binnen Shuffler.fm met Facebook en Last.fm kunt koppelen. Zo kunnen jouw favorieten in Shuffler.fm bijvoorbeeld automatisch likes op Facebook worden. Voor wie het populaire Shuffler.fm nog niet (goed) kent: de app is ooit begonnen als iPad-applicatie met een magazine-achtig uiterlijk, met een horizontaal scrollbaar overzicht van genres die je kon beluisteren. Vorig jaar werd de app ook voor de iPhone beschikbaar. Sindsdien is de app uitgegroeid tot een volwaardige app om muziek mee te beluisteren en te ontdekken. Er is een tabblad met populaire muziek van het moment, een tabblad met genres, een met bijzondere sites en blogs over muziek, en nu dus een tabblad om naar muziek, artiesten en vrienden te zoeken.

Het verschil met Spotify zit hem vooral in de manier waarop je nieuwe muziek kunt ontdekken. De muziek in Shuffler.fm is niet zozeer de uitkomst van slimme software, maar meer een “radiozine” waarin muziekbloggers eigenlijk jouw DJ’s zijn. Let op: omdat Shuffler.fm meteen de video’s laadt en weergeeft bij de muziek die wordt gespeeld, kan de app een aardige aanslag betekenen voor je databundel en het batterijverbruik van de iPhone. Dat is iets om rekening mee te houden, maar zeker geen reden om deze app van eigen bodem niet uit te proberen. Ook handig om te weten: om bandbreedte te sparen kunnen de video’s in de app via de instellingen (tijdelijk) worden uitgezet.

Downloaden: Shuffler.fm (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 17:31
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.