Showcase App: goedkope Nederlandse portfolio-app voor de iPad

De Nederlandse Showcase App voor de iPad is een applicatie waarmee je een portfolio van eigen creaties kan laten zien. Je uploadt de afbeeldingen van maximaal 5 MB op de pc of Mac en ziet het resultaat op het tablet.

Showcase App iPad portfolio hoofdmenuEr zijn meerdere applicaties op de iPad om al je eigen werk mee te kunnen presenteren in een portfolio, maar die zijn vaak behoorlijk aan de prijs. Ze hanteren bijvoorbeeld verplichte abonnementskosten na een maand proeftijd of zijn relatief duur in aanschaf. De nieuwe Nederlandse iPad-app Showcase App is een stuk voordeliger. Het laat je gratis hoge resolutie-foto’s tot en met 5MB uploaden, rekent geen abonnementskosten en kost eenmalig 2,39 euro.

Toch doet Showcase App beslist niet goedkoper aan dan de gelinkte alternatieven. De applicatie laat bij binnenkomst een overzicht van de categorieën van werk (of opdrachtgevers) zien die je zelf aanmaakt. Boven in beeld prijkt de eerste illustratie van een album en daaronder zie je een categorie, titel en korte toelichting. In een album kun je naar onderen en boven scrollen voor respectievelijk de volgende en vorige afbeelding. Met een dubbele tik of pinch-to-zoom beweging, zoom je in en verklein je de afbeelding weer. Met swipes naar rechts en links ga je naar de volgende albums. Aan de stippen aan de zijkanten van het beeld zie je, waar je jezelf bevindt in het portfolio.

De werking van Showcase App is eenvoudig. Je maakt een account aan (vanuit de app of) op de website van Showcase App. Op de website kan je de foto’s van maximaal 5MB per stuk uploaden en categoriseren. Ook kan je uitleg bij een album van je portfolio schrijven, kun je aangeven wie de klant is, uit welk jaar het werk stamt en voer je een internetadres in. Je kan 15 projecten met verschillende afbeeldingen uploaden en die terugzien in de app. Om ervoor te zorgen dat je het portfolio op de iPad ook zonder internetverbinding kan tonen, worden de afbeeldingen offline opgeslagen als je de app opent. Het is helaas niet mogelijk om foto’s te uploaden vanaf de iPad zelf, omdat je Flash nodig hebt voor de handeling.

Ondanks dat je afbeeldingen niet vanaf de iPad zelf kan uploaden, kan een volledig portfolio samenstellen op de iPad tot dusver nauwelijks stijlvoller, sneller en goedkoper. Showcase App is een ijzersterke aanbieding in zijn soort.

Downloaden: Showcase App (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 19:30
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen beschermhoes, portfolio, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.