Shoudio iPhone-app: de wereld delen en ontdekken door geluid

Shaudio is een nieuwe gratis applicatie van Nederlandse bodem, waarmee je korte audiofragmenten met anderen kunt delen en fragmenten van anderen kunt beluisteren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ShoudioShoudio is een nieuwe gratis applicatie van Nederlandse bodem, waarmee je korte audiofragmenten met anderen kunt delen. Dit kan via de website Shoudio.com en via Twitter en Facebook. Ontwikkelaar Ronald Roeland P. Landegent bracht eerder al een iPhone-applicatie uit voor het Haags TodaysArt-festival, waarmee het ook mogelijk was om korte audiofragmenten op te nemen. Het idee achter de applicatie is dat je nieuwe plekken van de wereld ontdekt en deelt door middel van geluid. De audiofragmenten worden daarom voorzien van een zogenaamde geotag, een plaatsbepaling. Nadat je een fragment hebt opgenomen, kun je daaraan een bericht toevoegen van maximaal 100 tekens en een channel, bijvoorbeeld ‘iPhoneclub’, waarmee je audiofragmenten die over een bepaald onderwerp gaan kunt groeperen.

Om van alle functies van de app gebruik te kunnen maken, dien je je te registreren, dit kun je doen vanuit de applicatie zelf. Na registratie is het mogelijk om je account met Twitter en Facebook te koppelen. Naast het opnemen en delen van audiofragmenten, kun je door middel van de ‘shuffle’-knop op het tabblad ‘Here hear!’ ook willekeurige audiofragmenten van andere gebruikers over de wereld beluisteren. Deze kun je ook opnieuw met je vrienden op Twitter of Facebook delen. Omdat het een nieuwe dienst is, is het aanbod momenteel nog vrij beperkt.

Downloaden: Shoudio (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2010, 19:15
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen audio, geluid, geotagging, ontdekken, Shoudio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.