Sennheiser brengt Frequency Finder voor iPhone uit

Sennheiser heeft de Frequency Finder uitgebracht. Daarmee kun je als roadie opzoeken welke frequenties het meest geschikt zijn om je draadloze apparatuur op af te stemmen. De Frequency Finder kijkt op basis van je gps-locatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sennheiserSennheiser maakt behalve oordopjes ook professionele audio-apparatuur zoals draadloze microfoonsystemen. Dit werkt op bepaalde frequenties, die je op de apparatuur moet instellen. De meest geschikte frequentiebanden verschillen echter per locatie en daarom heeft Sennheiser een Frequency Finder laten maken waarmee je in Nederland, België en Luxemburg kunt kijken welke frequenties vrij zijn (meer landen volgen later). De database is ook offline te raadplegen. Aan de hand van je gps-locatie kijkt de applicatie welk kanaal je moet kiezen. Ook zie je per locatie welke frequenties niet zijn toegestaan (de rode blokjes).

Je kunt in de applicatie ook gegevens over je apparatuur opslaan, zodat je het frequentiebereik van het product kunt vergelijken met de beschikbare frequenties op een locatie. De tabel geeft met kleurcodes aan of je voor een bepaalde frequentie een vergunning nodig hebt en met welk maximaal vermogen je mag uitzenden. De Frequency Finder van Sennheiser is bedoeld voor een wel heel specifieke doelgroep, maar voor de roadies die elke avond op een andere plek de apparatuur werkend moeten krijgen is het best handig. De applicatie is gemaakt door Mediabunker, ontwikkelaar van de (niet-officiële) Marktplaats-applicatie voor de iPhone.

Downloaden: Sennheiser Frequency Finder (gratis)

sennheiser tabel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:11
Categorie Diensten
Onderwerpen frequentie, sennheiser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.