iPhone-app van Booking.com: van nul tot App Store in vier weken

Booking.com heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je hotelkamers kunt boeken.

booking appIn de App Store is gisteravond de nieuwe applicatie Booking.com verschenen. Met deze applicatie kun je hotels vinden en vanaf je iPhone meteen boeken. Meer dan 78.000 hotels in 76 landen staan tot je beschikking, aangevuld met ruim vier miljoen gastenbeoordelingen. Helemaal nieuw is een dergelijke app niet, want er zijn wel meer hotelapplicaties (zoals die van concurrent Hotels.com) maar de ontstaansgeschiedenis is wel aardig om te vertellen. Booking.com wilde de applicatie namelijk snel hebben: binnen 3 weken moest er een applicatie uit de grond worden gestampt. Dat werden uiteindelijk 4 weken, omdat er natuurlijk ook nog getest moest worden.

De klus werd uitgevoerd door Jelle Prins van Moop.Me, die begin van het jaar al benaderd werd door Booking.com. Op dat moment was nog onzeker of ze een mobiele applicatie wilden en welke functionaliteit erin moest zitten. Na wat brainstormen was er ruim een maand geleden opnieuw een sessie en deze keer had Booking.com de knoop doorgehakt: de iPhone-applicatie moest er komen en wel meteen. Jelle voerde de klus samen met Studio Sophisti uit.

booking iphone

Nachtenlang werkten de ontwikkelaars door aan de applicatie, waarbij er vanuit Booking.com dagelijks feedback en technische ondersteuning kwam. Normaalgesproken voert de boekingsgigant de projecten in eigen huis uit. Net als bij de website moet de applicatie de bezoeker zo snel mogelijk overhalen om een hotel te boeken. Er is veel mee geëxperimenteerd en nu de applicatie live staat zal ook zeker nog worden gevolgd of mensen wel snel genoeg het knopje ‘Boek nu’ kunnen vinden.

Downloaden: Booking.com (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 16:20
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen booking.com, habbo hotel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.